Hoge en Lage Kouter Kortrijk dineren én lossen moord op

Wie heeft nu de moord gepleegd? Rechtstaand zien we v.l.n.r. Anne Mie Soetaert, Evelien Bulckaen (souffleur), Sigrid Courselle, Francis De Coninck, Axel Dejonghe, Laurens Derycke en Patrick Verfaillie (regie). Vooraan zitten Katrien Vanparys, Annelies Lambert, Kurt Derycke, Heide Platteau en Kristien Vanneste. © EDB
Redactie KW

Het feestcomité van de Hoge en de Lage Kouter organiseert voor de eerste keer een moorddiner. Wie op zaterdag 5 mei komt genieten van een lekker menu krijgt er tussen de verschillende gangen nog een toneelstuk bij.

Enkele personeelsleden van de onderwijsvestigingen van de Hoge en Lage Kouter en van mfc De Hoge Kouter pakken samen uit het toneelstuk Moorddiner uit. Patrick Verfaillie, directeur van Kouter Kortrijk staat in voor de regie.

Wie inschrijft voor het moorddiner kan in een aangeklede trouwzaal aanschuiven aan tafel voor een aperitief, een driegangenmenu met drank en een koffie. Tussen de gangen door, wordt er telkens een deel van het toneelstuk Moorddiner gespeeld.

“Alles speelt zich af op een trouwfeest voor de werknemers van de familie. Thomas is directeur van een fabriek en de week voordien getrouwd met Hannah. Het koppel geeft een trouwfeest voor alle werknemers. De enige die echter ontbreekt is de bruidegom zelf. Als een inspecteur de feestzaal binnenkomt, blijkt Thomas vermoord te zijn. De tien acteurs spelen de familie van het jonge stel en de inspecteur. Op het einde van het stuk komen de aanwezigen te weten wie Thomas vermoord heeft”, vertelt Patrick Verfaillie.

Toneeldebuut

Toen Patrick Verfaillie twee jaar geleden in de Kouter Kortrijk begon als directeur, sprak hij de wens al eens uit om een toneel voor het personeel te regisseren. Patrick regisseerde vroeger nog het toneel van de vijfdejaars in Spes Nostra in Heule.

“Vanuit het feestcomité wou men dit jaar eens iets originelers doen dan een spaghettiavond. Van mijn oud-collega uit een school in Roeselare, Filip Santens, kreeg ik het script voor het moorddiner dat hij ooit schreef.”

Dit is meteen ook ideaal als teambuilding. “We leren de collega’s van de diverse vestigingen beter kennen.” De meeste acteurs zijn aan hun toneeldebuut toe. De maaltijd wordt bereid door de kok van De Hoge Kouter.

(EDB)

Moorddiner op zaterdag 5 mei in het restaurant van de Lage Kouter, Beekstraat 113 B in Kortrijk om 19.30 uur. De deuren gaan om 19 uur open. Inschrijven via feestcomite@dehogekouter.com kan tot 26 april. Voor 60 euro per persoon is er toneel, een aperitief, een driegangenmenu en drank tot en met de koffie. Er worden slechts 140 deelnemers toegelaten.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier