Hulde voor verdienstelijke horecamensen in Poperinge

De horecasector werd in de bloemetjes gezet door het schepencollege. © MD
Redactie KW

In de gotische zaal van het stadhuis bracht het stadsbestuur van Poperinge hulde aan de horecamensen en de logiesverstrekkers die vorig jaar in de prijzen vielen.

2017 was een schitterend horecajaar voor Poperinge. Heel wat ondernemers werden door verschillende organisaties en instanties bekroond. Gault&Millau gaf restaurant Pegasus op de Paardenmarkt 15/20, ‘t Hommelhof in Watou kreeg 14/20 en Terminus (Callicannes) 12/20 Een zeer mooie ranking dus. Pieter Verheyde van restaurant Terminus kreeg daarnaast ook de vermelding voor wijnkaart van het jaar.

Bij de hotels konden Hotel Recour (Paardenmarkt), B&B Rentmeesterhoeve (Reningelst) en Manoir Ogygia (Veurnestraat) trots zijn op hun prijs die ze kregen van TripAdvisor. In de categorie kleine hotels behoren Manoir Ogygia en Hotel Recour tot de beste 25 van België. B&B De Rentmeesterhoeve behoort tot de beste 25 B&B’s en pensions van België.

Ladychef van het jaar

Ook bij Michelin werden heel wat Poperingse ondernemers bekroond met een mooie vermelding: ‘t Blauwers Huys (Poperinge), Manoir Ogygia, hotel restaurant Amfora (Grote Markt), Pegasus, Terminus en ‘t Hommelhof. De vermelding voor vrouwelijke ladychef van het jaar ging naar Kathleen Vanderbeke, chef-kok bij Terminus.

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V): “Omdat de stad deze eervolle vermeldingen niet zomaar aan zich voorbij wilde laten gaan, werden deze succeshorecaondernemers uitgenodigd in de gotische zaal.”

Uit handen van de burgemeester ontvingen alle bekroonden een keukenschort en een fles Sint-Bernardusbier.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier