Ichtegem reikt prijzen uit aan verdienstelijke inwoners

Redactie KW

In Ichtegem werden naar jaarlijkse traditie de gemeentelijke prijzen uitgereikt aan verdienstelijke inwoners.

De prijsuitreiking vond weer plaats op de nieuwjaarsreceptie voor alle gemeentelijke adviesraden in GC De Ster. De avond begon met een huldebetoon aan wijlen Jean-Paul Tyberghien, een gewaardeerd lid van de Cultuurraad die bij een ongeval in mei vorig jaar om het leven kwam. Zijn weduwe kwam een herinneringskalligrafie afhalen.

Dan begon de uitreiking van de prijzen. De Cultuurprijs ging dit jaar naar Fotoclub Bellebos Eernegem, die al meer dan 40 jaar bestaat. De Jeugdprijs werd uitgereikt aan Thomas Ketels, die jarenlang leider was bij Chiro Eernegem en er nog altijd een handje toesteekt. Basisschool De Zandkorrel uit Eernegem kreeg de Milieuprijs. De school voor buitengewoon onderwijs doet mee aan een internationaal project om een eco-school te worden, The Green Flag.

Jeugdsporter van het jaar werd Lotte Poelaert uit Eernegem, een jeugdig tennistalent. Minivoetbalclub Home Design, ook uit Eernegem, werd Jeugdploeg 2017. Ze verloren geen enkele wedstrijd in de competitie en wonnen tevens de Beker van België. De titel van Sportploeg 2017 ging naar de derde provinciale heren van basketbalclub Bebita Eernegem, die kampioen werden in hun reeks met allemaal spelers uit de eigen jeugdreeksen en bovendien tien van de twaalf geboren Eernegem- en Bekegemnaren. De Eernegemse Evy Pieters haalde de titel van Sportvrouw 2017 binnen. Ze doet aan atletiek en afstandslopen en haalde een mooie tweede plaats op het Belgisch kampioenschap veldlopen.

Drie prijzen naar de Reiger

Drie Ichtegemnaars haalden titels binnen, allemaal bewoners van de wijk De Reiger. Krachtballer Niels Bolle is de nieuwe Sportman van het jaar. Hij werd uitgeroepen door alle spelers in eerste en tweede nationale verkozen tot Speler van het Jaar bij de Belgische Krachtbalfederatie. De Trofee voor Sportverdienste was voor Freddy Lingier, die afscheid nam als voorzitter van de Reigervrienden, maar nog altijd actief lid is van de vereniging, die onder meer wielerwedstrijden organiseert op De Reiger en de jaarlijkse Reigerfeesten. Van 1970 tot 1984 was hij ook secretaris van vogelsportvereniging De Grauwe Gors. De Seniorenprijs tenslotte werd uitgereikt aan Georges Jonckheere, al jaren sportverantwoordelijke en medeverantwoordelijke van OKRA Ichtegem.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier