Internationale koetsenwedstrijd op kasteeldomein De Herten in Oostkamp

Idès Cornillie en echtgenote Odette bij hun koetsenverzameling. © (PH)
Redactie KW

Na het succes van vorig jaar organiseren Idès Cornillie en zijn echtgenote Odette Degraeve op zondag 12 augustus voor de tweede keer een grote ITDM-wedstrijd voor antieke koetsen op het prachtige domein van kasteel De Herten aan de op- en afrit 9 van de autosnelweg 40. De presentatie start vanaf 9 uur en en de toegang is gratis. Het domein is te bereiken via de Hertsbergsestraat en de Legendaledreef.

Voor Idès Cornillie en Odette De Graeve uit de Lettenburgstraat zijn paarden en koetsen al dertien jaar een passie. Eerst was het vooral Idès die als ruiter recreatief de velden introk, maar dat was natuurlijk minder leuk voor Odette die dan steeds thuis achterbleef. Idès zocht iets dat voor beiden een leuk alternatief kon zijn. Een koets bracht heil. Hij wist er ééntje staan dat hij mocht gebruiken om een huwelijkspaar in rond te rijden en dat viel zo goed mee dat hij die meteen maar gekocht heeft.

“Ondertussen heb ik al drie paarden en zes koetsen“, vertelt Idès, “Voor de menwedstrijd voor antieke koetsen die wij op 12 augustus inrichten in Oostkamp zijn er nu al 36 aanspanningen ingeschreven. Daarvan is zeker de top van Belgische elegantiemenners en tien Nederlandse, drie Franse en één Duitse combinatie met een ezelaanspanning. Er worden zeven verschillende reeksen ingericht maar daarnaast zal er nog heel wat te beleven zijn! Er zijn een aantal eet- en drankstanden met kasteelwijn, Champagne, Moerbrugse Hoppelaar, koffie met gebak, ijsjes en ‘s middags kan er ook gekozen worden voor een cote à l’os met verse groenten en frietjes met wijn en drank en koffie inbegrepen (30 euro).” Daarvoor kan tot 10 augustus ingeschreven worden bij Idès en Odette.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier