‘Licht en Ruimte’ is nu ook een volkstuin in Roeselare

Schepen Filiep Bouckenooghe, voorzitter Marc Deseyn van Tuinhier, voorzitter Daniël Vanpoucke van bouwmaatschappij De Mandel, burgemeester Kris Declercq en enkele bewoners-tuiniers. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

In de Eugeen Laridonstraat werd een tweede Roeselaars volkstuinpark van Tuinhier ingehuldigd. Het kreeg de toepasselijke naam ‘Licht en Ruimte’, naar het vroegere diocesaan centrum op de plaats waar nu de woonwijk ligt.

“We willen van deze locatie in de eerste plaats een ontmoetingsplek maken voor anderstalige nieuwkomers”, gaf voorzitter Marc Deseyn van Tuinhier mee. “Daarnaast is het park natuurlijk ook bestemd voor de Vlaamse bewoners van het sociale appartementsblok van huisvestingsmaatschappij De Mandel op deze wijk.”

De Stad Roeselare heeft de aanleg van dit parkje voor zijn rekening genomen en Ronald Castelein is de verantwoordelijke van dit stukje groen. “Er zijn hier 25 percelen van gemiddeld 25m². De jongste weken ben ik er elke dag een kleine drie uur mee bezig geweest”, merkt Ronald op. “De tuinmannen en -vrouwen huren een perceel voor 25 euro per jaar en kunnen gebruik maken van het tuinhuis, de materialen, de composthoek en de wateraanvoer. Zij worden hiermee ook volwaardig lid van de Tuinhier-afdeling Roeselare en Vlaanderen en ontvangen maandelijks nuttige info over de aanpak van hun moestuin.” Dit initiatief is een samenwerking van De Mandel, OnderwijsKansen voor Anderstaligen, het Centrum voor Volwassenen Onderwijs en de Mirom-Compostmeesters. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier