Oktoberfoor in Oostende pakt uit met 75 attracties

Op vrijdag 7 oktober gaat de Oktoberfoor eindelijk van start. © Foto MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

De Oostendse Oktoberfoor gaat dit jaar laat van start, namelijk op vrijdag 7 oktober.

De Oktoberfoor start volgende vrijdag officieel met de intussen traditionele stoet op vrijdag 7 oktober om 17.30 uur vanop het Zeeheldenplein. Niet veel later vertrekt de bonte kermisstoet richting de Oktoberfoor. Die avond kan je voor 1 euro op alle attracties. “Vorig jaar lokte de stoet 8.000 bezoekers, dit jaar verwachten we tot 10.000 aanwezigen. Daarom wijken we uit naar het Zeeheldenplein in plaats van te verzamelen aan het stadhuis”, aldus schepen Martine Lesaffre.

“Op het Vuurkruisenplein zal een carrousel de aandacht vestigen op de Oktoberfoor. Op maandag 31 oktober is er de traditionele verminderingsdag”, klinkt het.

Oostends kermisbier

“In totaal zijn er dit jaar 75 attracties, waarvan enkele nieuwe zoals een zweefmolen, een spooktrein, een behendigheidsspel en de Booster op het Sint-Petrus- en -Paulusplein. Op het Wapenplein zal er een nieuw behendigheidsspel staan: Happy Clowns, op de Groentemarkt komt de Dominator, een grote molen, en op het Mijnplein plaatsen we een trampoline. Met zeven nieuwe attracties zorgen we opnieuw voor wat variatie op de kermis. Als een foorkramer zijn contract stopt of niet verlengt, dan geeft ons dat de mogelijkheid om nieuwe kramen te voorzien op die staanplaatsen”, aldus de schepen van Kermissen en Markten.

“Het Oostends Foorcomité vzw zal dit jaar ook het bier James onder de aandacht brengen. Het gerstenat is opgedragen aan de Oostendse baron James Ensor. Op het etiket komt de kop van de reus. Het biertje is in onze streek gebrouwd en zal te drinken zijn op de Oktoberfoor op het Wapenplein. De andere foorkramers zullen het bier promoten, net als de handelszaken rond de kermis. Dit jaar is er ook een samenwerking tussen het Oostends Foorcomité vzw en radiozender Hit fm”, weet Martine Lesaffre.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier