Ook in Tielt alleen maar brave kinderen

Foto LVA
Lieven Vancoillie

Stipt op tijd arriveerde de Sint deze middag aan Mulle de Terschueren. Hij werd verwelkomd door burgemeester Els De Rammelaere en honderden kinderen en (groot)ouders.

Het was nog geen twee uur deze middag toen de eerste kinderen voorzichtjes aan Mulle de Terschueren kwamen piepen. De ene had een tekening in de hand, de andere rilde van de zenuwen. Of was het van de koele herfstlucht ? Ook de mama’s en papa’s keken vol belangstelling uit naar dit heuglijk kindermoment.

Toen de harmonie Vermaak na Arbeid een paar sinterklaasliedjes inzette, kwam de sfeer er pas goed in. Ook de zwartepieten deelden kwistig picknicken uit. De binnenplaats was intussen goed gevuld met honderden kinderen en (groot)ouders. Even later, geëscorteerd door de lokale politie, was het zover : twee paarden met een koets, en een glunderende Sinterklaas.

Mooi zwaaiend naar alle kinderen. Dolenthousiast en glunderend van al die blije gezichten. Burgemeester Els De Rammelaere ontving Sinterklaas in stijl en daarna maakte de Sint tijd voor een praatje en heel veel foto’s. Ook de Selfiepiet was aanwezig, zodat ook de heilige man na afloop nog eens in Spanje kan terugdenken aan deze mooie blije intrede in Tielt. En nu schoentjes zetten en aftellen tot woensdag 6 december. (LVA)

Foto LVA
Foto LVA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier