Oostende wacht een druk carnavalsweekend

De orde van de Wullok zal komend weekend omnipresent zijn tijdens het drie dagen carnavalsweekend. (Foto FRO)
Redactie KW

Traditioneel staat het eerste weekend van maart volledig in het teken van carnaval. Drie dagen lang wordt er overal in de stad feest gevierd. Er staat voor jong en oud, voor elk wat wils op het programma.

De festiviteiten starten op vrijdagavond om 19 uur in het stadhuis met de officiële aanstelling van het prinsenpaar en de overhandiging van de stadssleutels. Om 20 uur start de cimateirestoet van aan het stadhuis, via de Visserskaai naar de Groentemarkt. Na de verbranding van Tjannie Carbon (20.30 uur) start een feestavond met muziek van DJ Savas en optredens van Will Andis en Jacco Ricardo. Om 22.30 uur volgt er nog een kroegentocht, met deelname van de cafés in de Kadzand-Bonestraat.

Kindercarnaval

Op zaterdag zullen, na de middag, alle ogen gericht zijn op de kindercimateirestoet. De wagens vertrekken op het Sint-Petrus-en -Paulusplein. De kinderen en deelnemende groepen, muziekverenigingen, jeugdverenigingen en carnavalsgroepen, sluiten aan op de Groentemarkt. De stoet trekt door de centrumstraten en eindigt op de Groentemarkt. Om 16 uur wordt Mini Tjannie Carbon verbrand. Om 18uur volgt op het plein een optreden van Sam Gooris en later zijn er in de tent optredens van Steve Thielens en de gebroeders KO.

Ondertussen gaat, vanaf 20 uur in het kursaal het 120ste Bal du Rat Mort van start. Het mondaine feest staat in het teken van “Grease, an evening of 50’s & 60’s fun”. Het kursaal is omgetoverd in dit thema met live decors, optredens, een American Diner en fotodecors. Met de bekende kostuumwedstrijd is een reis naar Barcelona te winnen. Een ticket kost 25 euro in voorverkoop en 30 euro aan de ingang.

Kloeffeworp

Op zondagnamiddag trekt de grote carnavalsstoet door de straten van Oostende. De stoet wordt gevormd tussen ‘t Paard en Petit Paris en is te zien, in de Alfons Pieterslaan, Rogierlaan, Karel Janssenslaan, Leopold II-laan, Marie-Joséplein, A. Buylstraat, Wapenplein en Groentemarkt. Aansluitend is er de Kloeffeworp op het Wapenplein. Vanaf 18uur start het sluitingsbal in de feesttent met optredens van Alex, Rudi & Ilse en Swoop.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier