Opfrisbeurt voor scholen in Staden en Westrozebeke

(Foto JCR) © (Foto JCR)
Redactie KW

Tijdens de zomervakantie worden er heel wat werken uitgevoerd in zowel de gemeentelijke basisschool in Staden als die in Westrozebeke.

Hoewel het momenteel volop zomervakantie is, wordt er in de gemeenteschool in Staden volop gewerkt. De schoolmuren krijgen er een nieuw laagje verf. De kinderen kunnen er straks ook spelen op een vernieuwde speelplaats. “Het gebouw in de Ieperstraat is al 40 jaar oud. Er was dus wel behoefte aan een grondige renovatie”, aldus schepen van Onderwijs Marc Bogaert (N-VA). De werken zitten momenteel volop op schema.

Eigen kleur

“Op 1 september zullen de kinderen les kunnen volgen in een modernere school.” Tijdens de renovatiewerken wordt er onder andere een nieuwe speelzone voor kleuters en peuters aangelegd. De gemeente investeert ook in nieuwe zonwering. “We maken ook werk van een buitenklas. Die zal tegen het najaar volledig af zijn”, aldus de schepen. De voorbije maanden was er opnieuw heel wat te doen rond de kleuterafdeling in de gemeenteschool in Staden. De gemeente besliste vorig jaar om te starten met kleuteronderwijs, maar veel inschrijvingen kwamen er aanvankelijk niet binnen. “Momenteel zijn er al 19 kleuters ingeschreven. Er willen ook heel wat ouders hun kinderen in het lager inschrijven. Ik zie de toekomst van de gemeenteschool rooskleurig in.” Niet enkel in Staden, maar ook in Westrozebeke wordt er geïnvesteerd. “De klaslokalen krijgen een opfrisbeurt. Ze zullen elk een eigen kleur hebben.” De gemeente wil ook de turnzaal vernieuwen. Die werken zullen tegen de herfstvakantie af zijn. In totaal investeert de gemeente zo’n 200.000 euro in de schoolgebouwen. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier