Orde van de Ezel in Kuurne schenkt Helpende Hand aan Christine Dursin

Christine Dursin ontvangt De Helpende Hand uit handen van Eddy Lafaut van de Ezelsorde. © WDK
Redactie KW

Die trofee wordt jaarlijks uitgereikt aan een Kuurnenaar die zich in de loop van de jaren inzette voor Kuurne en zijn medemens.

De Orde van de Ezel startte met Verloren Maandag, de eerste maandag na het feest van de Driekoningen, het nieuwe werkjaar. Meteen ook het moment voor het uitreiking van de ‘Trofee van Erkentelijkheid’, een bronzen Helpende Hand, op een ezelshoefje, een creatie van kunstenaar John Noseda. Die wordt uitgereikt aan een verdienstelijke Kuurnenaar.

Christine Dursin krijgt de trofee voor haar voortrekkersrol in het vrijwilligerswerk binnen de Drie Wijzen. Ze is in dit gezamenlijk initiatief van de Wereldwinkel, de groep Ubuntu en de vzw BIK een moederfiguur voor de vele mensen met een beperking, die er regelmatig een dag aan het werk zijn. “Christine is een toffe madam, met het hart op de juiste plaats”, aldus Eddy Lafaut. “We danken haar voor de onbaatzuchtige, sociale inzet voor die mensen die wat beperkter zijn en voor haar empathie en engagement voor de derde wereld.”

(JPDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier