Piet Huysentruyt kookt voor 500 Kortrijkzanen tijdens Lekkerste Weekend

Redactie KW

Tijdens het Lekkerste Weekend, op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober, staat Kortrijk voor het derde jaar op rij in het teken van gastronomische hoogstandjes en felgesmaakte eetwedstrijden. Nieuw dit jaar is de wedstrijd ‘Het Lekkerste Gerecht van Kortrijk’ en de Lekkerste Lettertocht. Met sterrenkok Piet Huysentruyt gooit de organisatie alle registers open.

De populaire jaarlijkse wedstrijd ‘Kortrijkse Kinderen Koken’ steekt deze editie in een nieuw jasje. De jongste chefs krijgen de mogelijkheid een hulplijn naar hun grootouders in te schakelen en zetten zo de gerechten op oma’s of opa’s wijze extra in de kijker. Jeremy Vandoorne, bekend van het Studio 100-programma Rox, praat de wedstrijd op zaterdagnamiddag 30 september aan elkaar.

Na de jonge koks is het tijd aan de ervaren hobbykoks. Zij binden de strijd om het ‘Lekkerste Gerecht van Kortrijk’ in elkaar te boksen aan. Tussen 15.30 uur en 17 uur gaan de chefs aan de slag op zoek naar een innovatieve uitvinding, originele creatie of culinaire hoogvlieger. Het winnende bord, gerecht of product zal door de stad als één van de belangrijkste producten van Kortrijk naar voren worden gebracht.

Kortrijkse bille en Kalletoarte

Uitkijken is het vooral naar zondagmiddag. Vanaf 11.30 uur kunnen zo’n 500 Kortrijkzanen op de Grote Markt komen proeven van een gratis portie Kortrijkse bil met schorseneren en een stuk echte Kalletaart. Niemand minder dan sterrenchef Piet Huysentruyt zelf neemt plaats achter het fornuis. Inschrijven hoeft niet, maar je bent er best snel bij. Op is in dit geval echt wel op. Voormalig Miss België Justine De Jonckheere neemt de presentatie tijdens de lunch op zich.

https://www.youtube.com/watch?v=NiDWtBc_l5M

Op zondagnamiddag tussen 13.30 en 17 uur gidst de Lekkerste Lettertocht jong en oud doorheen de Kortrijkse binnenstad. Tijdens de zoektocht krijgen de deelnemers enkele lekkere proeven voorgeschoteld. Een uitdagende speurtocht loodst het hele gezin langs de etalages van de Kortrijkse handelaars. Drie deelnemende families maken kans op een schatkist ter waarde van maar liefst 1.500 euro. Startplaats van het familiespel? De Kortrijkse Grote Markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier