Regenbooghuis brengt biseksualiteit onder de aandacht in Brugge

Actievoerders gaan op woensdag 14 februari de straat op om biseksualiteit zichtbaarder te maken. © Cavaria
Redactie KW

Met de slogan ‘Make Your Love Visible’ organiseren de Vlaamse regenbooghuizen samen met de werkgroep Bi van Cavaria een tweede editie van de actie Bi My Valentine.

Op enkele plaatsen in Vlaanderen gaan op woensdag 14 februari actievoerders de straat op om biseksualiteit zichtbaarder te maken. Casa Rosa, Rebus, Het Roze Huis-Cavaria Antwerpen, Holebihuis Vlaams-Brabant, Regenbooghuis Limburg en Cavaria roepen op Valentijnsdag op om solidariteit te tonen met biseksuele personen. De actievoerders zullen voorbijgangers motiveren om een selfie te posten op sociale media met de hashtags #bimyvalentine en #bivisibility. Ook worden er valentijnskaartjes uitgedeeld met meer informatie over de actie. Er vinden acties plaats in onder meer Brugge.

Volgens Alex De Greef van Cavaria zijn dergelijke acties ook vandaag nog hard nodig. “Er bestaan nog steeds veel taboes en stereotiepe beelden rond biseksualiteit. Mensen denken dat biseksualiteit een fase is, dat je maar heel even bi bent en daarna ofwel weer hetero, ofwel weer homo of lesbisch wordt. Biseksualiteit is echter een volwaardige seksuele oriëntatie en daar willen we vandaag de aandacht op vestigen.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier