Slechts één kandidaat voor verkiezing Prins Alexander in Roeselare

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Anneke Verbruggen wordt op vrijdag 2 maart aangesteld als de nieuwe Prins Alexandra XXXIV in Roeselare. Ze is de enige kandidaat. Voor de verkiezing van Regenboogprins zijn er voorlopig nog geen kandidaten.

In het weekend van vrijdag 2 tot zondag 4 maart is er de 34ste editie van Rodenbach Carnaval in Roeselare. Op vrijdagavond is er traditioneel de verkiezing van Prins Alexander. Al zal die dit jaar zonder veel spankracht zijn. Er is namelijk maar één kandidaat. Als die aan alle vereisten voldoet, en dus een topshow neerzet, zal die aangesteld worden. Het gaat om de 51-jarige Anneke Verbruggen van De Sierbuikjes. Voor de carnavalsvereniging is het de eerste keer dat ze de stadsprins mogen leveren. Eerder wonnen ze wel al eens bij de verkiezing Regenboogprins van België.

Voor die verkiezing, traditioneel op zaterdagavond, is er voorlopig geen enkele kandidaat. Er zou zich iemand aanmelden, maar officieel is dat nog niet gebeurd. Als het bij die ene kandidaat blijft, zal het hier ook voornamelijk om een aanstelling gaan. In de namiddag is er opnieuw kindercarnaval.

Op zondag 4 maart is er de 34ste keer stoet door de centrumstraten, daarbij wordt hetzelfde parcours afgelegd als vorig jaar.

Roeselare kan wel rekenen op de Jeugdprins en Jeugdprinses van België: Wiebe Vandewalle en Silke Dewulf wonnen vorige week in Asse. Zij mogen een jaar lang ons land vertegenwoordigen. Erik Sergeant is dan weer de Europaprins. Alle drie zijn ze lid van RCV De Daffy’s.

Slechts één kandidaat voor verkiezing Prins Alexander in Roeselare

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier