Streetkartingkampioenschap in het centrum van Sint-Eloois-Winkel

© JAN STRAGIER
Redactie KW

Zondagnamiddag bromden de karts zich een weg door het centrum van St.-Eloois-Winkel. Voor de zesde editie van de streetkarting had de organiserende plaatselijke brandweer terug kunnen beroep doen op Karts Events van Winkelnaar Siebert Verfaillie.

In de voormiddag konden de fun- en pro-rijders hun ding doen tijdens aparte wedstrijden. Niet minder dan 32 ploegen schreven zich hier in, het bijna maximum haalbare. In de namiddag was er het zesde provinciale kampioenschap voor brandweerploegen. Net zoals verleden jaar kwamen er terug 17 ploegen opdagen, waaronder 4 ploegen uit het plaatselijke brandweerkorps.

Vorig jaar was een ploeg uit Ledegem de verdiende kampioen. Dit jaar moesten ze hun meerdere erkennen aan de ploeg uit Torhout. De ploeg uit Harelbeke was de derde.

Streetkartingkampioenschap in het centrum van Sint-Eloois-Winkel
© JAN STRAGIER

“We hebben mooie wedstrijden gehad,” aldus Steven Soens, de verantwoordelijke bij de Ledegemse brandweer voor deze wedstrijden. “Het is ondertussen een prachtige prestatie geworden, met meer dan 30 medewerkers om alles in de goede banen, letterlijk en figuurlijk, te leiden. Ook de weermaker was van de partij met een lekker zomerzonnetje.” (LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier