Studentenclub Moeder Oostendse knoopt weer aan met aloude traditie

In 2012 was de heropleving van Moeder Oostendse een feit. (Foto MF)
Redactie KW

Moeder Oostendse organiseert zaterdagavond voor de vierde keer het Galabal der Kust.

Sinds een kleine vijf jaar jaar telt Leuven, de oudste studentenstad van het land, opnieuw een club voor Oostendse studenten. Thibauld en Sebastiaan Polfliet stonden aan de wieg van de heroprichting. “Moeder Oostendse is een studentenclub met geschiedenis. Onze club zag in 1912 het levenslicht en mag heel wat bekende Oostendenaars onder zijn oud-leden rekenen. We zijn één van de oudste clubs verbonden aan de West-Vlaamse gilde, een overkoepelend orgaan van streekgebonden clubs. De laatste jaren zat onze club in dalende lijn. In 2005 gaf Moeder Oostendse definitief de geest”, weet Pieter-Jan Laleman.

2017 is lustrumjaar

In 2012 was de heropleving van Moeder Oostendse een feit. “Het leek ons beter om de bestaande club opnieuw op te richten in plaats van iets nieuws in het leven te roepen. We hebben trouwens een familiale band met Moeder Oostendse, want onze vader was jarenlang lid van de club. Beschouw ons niet als studentenkring, want die term geldt voor wie via zijn studies verbonden is aan een faculteit”, gaat Pieter-Jan verder.

“Dit jaar viert Moeder Oostendse een lustrumjaar. Omdat we het levenslicht zagen in 1912 is dit ons 21ste lustrumjaar. Een echte studentenclub organiseert elk jaar een galabal. Sinds de doorstart van onze club wilden we opnieuw aanknopen met die aloude traditie. Met groot genoegen kunnen we aankondigen dat Moeder Oostendse opnieuw een galabal in Oostende organiseert en dat al voor de vierde keer. Iedereen is zaterdagavond welkom vanaf 22.30 uur in de Bagatelle. Tickets kosten 16 euro aan de deur. Avondkledij geldt als dresscode en de leeftijdslimiet is 18+”, aldus nog Pieter-Jan Laleman. (MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier