Uitvoeringsplan Reigersburg moet in Ieper extra ruimte creëren voor bedrijven, groen en wonen

De Provincie diende nu een nieuw dossier in voor de uitbouw van Reigersburg © (Foto EG)
Redactie KW

De Provincie West-Vlaanderen maakt, in samenwerking met de stad Ieper, een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) op voor nieuwe stedelijke ontwikkeling in Ieper.

Provincie herneemt Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Reigersburg

Met dit PRUP wil de Provincie tegemoetkomen aan de nood aan bijkomende ruimte voor regionale bedrijvigheid, wonen en stedelijk groen. Het PRUP ‘Regionaal bedrijventerrein Ieper’, dat al voorzag in bijkomende ruimte voor regionale bedrijvigheid, werd op 13 januari 2018 vernietigd door de Raad van State omdat er geen volwaardig milieueffectenrapport opgemaakt werd.

Het PRUP wordt nu hernomen als PRUP ‘Reigersburg’ en uitgebreid om plaats te bieden voor meerdere stedelijke functies. De site is 95 ha groot en wordt begrensd door de Noorderring, de Diksmuidseweg, de Oude Veurnestraat en de Veurnseweg. Binnen dit projectgebied wordt er gezocht naar een geschikte ruimte voor een regionaal bedrijventerrein met een oppervlakte van minimaal 27 ha en maximaal 54 ha. In het zuidelijke deel van het plangebied kan er een zone voor wonen gecreëerd worden. Het gaat over maximaal 1/4 van de oppervlakte van het plangebied. Als overgang tussen de zone voor wonen en bedrijvigheid wordt gedacht aan een ruime zone voor stedelijk groen waar, naast een bufferende functie voor water, ook de recreant en natuurliefhebber een plek kunnen vinden. Omdat er bijkomende bebouwing en verharding voorzien wordt, moet er ook ruimte voor water gemaakt worden. Dit kan geïntegreerd worden binnen deze zone voor stedelijk groen. Daarnaast moet de Vrijbosroute, die door het gebied loopt, geïntegreerd worden en moeten er ook andere trage verbindingen doorheen het plangebied verwezenlijkt worden.

(EG)

De periode van publieke raadpleging loopt tot en met maandag 30 juli 2018. Tijdens deze periode kan iedereen het dossier inkijken en opmerkingen en adviezen doorgeven. De documenten liggen ter inzage in het Administratief Centrum (AC) Auris, Ter Waarde 1 in Ieper en in het provinciehuis Boeverbos (Sint-Andries) en kunnen ook geraadpleegd worden via de website www.west-vlaanderen.be/reigersburg. Opmerkingen en adviezen doorspelen kan via een inspraakformulier op de website, via e-mail of per brief.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier