Voluit fitnessen met zoon of dochter naast je

Mamoove is er voor moeders en kinderen Op de foto herkent men van links naar rechts lesgeefster Elien Veys, Irene Van Der Craats, Friedol Vanholle, Annelies Delange, Barbara Schoutteten, Astrid Debrabandere en Kim Follens, samen met enkele kinderen. (Foto WO)
Redactie KW

Voor heel wat mensen is tijd vinden om te sporten geen evidentie. Zeker niet met kleine kinderen. Met Mamoove bedacht Elien Veys uit Wevelgem een sportconcept waarbij kinderen hun ouders tijdens het fitnessen kunnen vergezellen.

“Ik ben zelf mama van Warre (3) en studeerde af als sportleerkracht. Momenteel werk ik als educatief medewerker in de bib van Zonnebeke”, vertelt Elien. “Daarbij geef ik al meerdere jaren conditietraining bij de Vaste Vuist in Lauwe. Daar en via heel wat vriendinnen heb ik vaak moeders gehoord die graag zouden sporten, maar die zich door hun huishoudelijke taken verhinderd voelen. Het ontbrak hen aan fut om als ‘s avonds eenmaal de kinderen in bed lagen, nog te gaan sporten. Dan is er nog vanalles te doen, of ‘s winters is het koud of te donker…. Daarom bedacht ik het concept Mamoove en ging ik begin januari aan de slag.”

Drie formules

Met het Kleurenhuis in de Gullegemstraat heeft Elien een prima locatie gevonden voor Mamoove. “Onze fitness-sessies vinden plaats op woensdagnamiddag“, vertelt Elien. “Om het half uurtje komt een groepje van vier langs. Mama’s nemen hun kinderen mee en ik heb allerlei zaken voorzien, zoals kleurboeken en speelgoed zodat de kinderen zich kunnen bezighouden terwijl de mama’s sporten. Ofwel sporten ze mee. Er is geen kinderoppas, maar de kinderen kennen elkaar onderhand wel en houden zichzelf bezig.”

We zien links lesgeefster Elien Veys met naast haar Kim Follens de kleine Alice Vandycke en Friedol Vanholle in volle actie.
We zien links lesgeefster Elien Veys met naast haar Kim Follens de kleine Alice Vandycke en Friedol Vanholle in volle actie.© WO

Elien biedt drie formules aan: Mamoove baby’s, Mamoove dames en Mamoove zwanger. “Deze formules lopen momenteel door elkaar”, legt Elien verder uit. “Met Mamoove baby’s help ik mama’s die bevallen zijn om hun conditie weer op te bouwen. Tijdens de sessies kunnen de baby’s zeker meekomen. Met Mamoove dames kan je, met of zonder kinderen komen sporten. Belangrijk is hier dat we samen sporten. Geen ‘top-sport’, maar ‘twoppe-sport’.”

“Bij Mamoove zwanger begeleid ik zwangere vrouwen die tijdens hun zwangerschap hun conditie willen onderhouden. Ik verdiepte mijn in deze materie en kan bij kinesisten terecht voor raad. Ik ben ook van plan om daarrond een specifieke opleiding in Nederland te volgen. Heel wat zwangere dames zijn bang om te sporten uit schrik om een verkeerde beweging te maken.”

De deelnemers zijn alvast tevreden over mijn concept. Bovendien is er ook een try-out, zodat iedereen kan proberen en zien of Mamoove iets voor hen is”, aldus Elien. (TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier