West-Vlaanderens Mooiste op gang gefietst in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Woensdagavond was er de openingsrit van West-Vlaanderens Mooiste. Het vierdaags fietsevenement waarbij fietsers de hele provincie ontdekken.

West-Vlaanderens Mooiste is een vierdaags fietsevenement met epicentrum Expo Roeselare. Vier dagen lang, van donderdag 24 tot zondag 27 augustus, vertrekken er fietstochten vanuit de Rodenbachstad, elke dag richting een ander deeltje van de provincie. Daarbij komen de fietsers vaak van de andere kant van het land om hier hun stalen ros te bestijgen. Overnachten doen ze op een speciaal ingerichte camping.

Woensdagavond was er voor de kampeerders én voor de prominenten al een openingsrit waarbij ze de omgeving verkenden. Sportschepen José Debels en burgemeester Kris Declercq deden een passend woordje.

Verspreid over de vier dagen verwacht de organisatie meer dan 8.000 deelnemers en stiekem hopen ze zelfs de kaap van 10.000 te ronden. Hoogtepunt is zondag met tal van fietstochten voor zowel de geoefende als recreatieve fietser, ook mountainbikers komen aan hun trekken.

De Romeo’s sluiten op zondagnamiddag het evenement af.

Alle info: www.westvlaanderensmooiste.be.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier