Witte lintjesactie Vrouw & Maatschappij tegen seksisme en alle vormen van geweld

De Kortrijkse CD&V-gemeenteraadsleden Hannelore Vanhoenacker, Christine Depuydt en Carol Leleu, Sabine de Bethune (Vlaams Parlementslid) en Caroline Vanraes (Schepen in Menen) deelden vrijdagochtend witte lintjes uit in het station. © EDB
Redactie KW

‘Laat seksisme je niet vloeren’ is de slogan van de witte lintjesactie van Vrouw & Maatschappij van dit najaar.

Enkele CD&V-mandatarissen en Vrouw & Maatschappij vrijwilligers deelden vrijdagmorgen witte lintjes uit aan het station in Kortrijk. De pendelaars kregen ook een flyer met informatie en beleidseisen om geweld en seksuele intimidatie op het werk of op school aan te pakken. “Helaas zitten we pal in de actualiteit“, stelt Christine Depuydt, voorzitter van Vrouw & Maatschappij Kortrijk. Met de witte lintjesactie wil de vereniging sensibiliseren over geweld en seksuele intimidatie op het werk en op school.

Vrouwen overal veilig

“Uit onderzoek blijkt dat één op drie werknemers al eens geconfronteerd werd met geweld en/of ongewenst seksueel gedrag. Vrouwen en alleenstaanden zijn hier vaker het slachtoffer van. Wij willen dat vrouwen overal en altijd veilig zijn en een volwaardig en gelijkwaardig lid zijn van onze samenleving, en dat is dus ook op de werkvloer”, aldus Christine nog.

De witte lintjes staan symbool voor ‘geen geweld plegen’, ‘geweld niet oogluikend toelaten of verzwijgen’, ‘geweldplegers aanzetten om hulp te zoeken’ en ‘iedereen overtuigen om geweld te doen stoppen’.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier