Yves Lampaert gevierd in ‘zijn’ Ingelmunster: “Nuchtere boerenzoon met zijn eigen pretpark”

Van links naar rechts op de foto: Nico Mattan, Tom Steels, Julien Vermote, Patrick Lefevere, Yves Lampaert en Eric Leman © CLY
Redactie KW

Wielrenner Yves Lampaert werd vrijdagavond stevig in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur van Ingelmunster. Het doet dat naar aanleiding van de wereldtitel ploegentijdrit die hij eerder dit jaar in Doha behaalde.

Een prestatie die volgens burgemeester Kurt Windels gevierd moest worden, want dat hadden ze in Ingelmunster nog niet eerder meegemaakt. “Ingelmunster mag terecht trots zijn op zijn wereldkampioen”, aldus de burgemeester. “Het is voor ons een unicum dat een nuchtere boerenzoon, die onze taal spreekt en over een eigen ‘pretpark’ beschikt (hij bedoelt een preiveld, red) hier gevierd mag worden. Yves is één van ons, een wroeter, een ‘tsjoolder’, een vechter, iemand zonder vedetteallures. En dat weten wij naar waarde te schatten.”

Ook sportschepen Wilfried Vanacker stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken. “Dit is een bijzondere huldiging van een dorpsgenoot die wereldkampioen is geworden in een discipline die niet liegt. Rijden tegen het uurwerk, dat kan je alleen wanneer je honderd procent voor je sport leeft.”

Het werd een beklijvende hulde, die mee beleefd werd door een nokvolle raadszaal en in aanwezigheid van heel wat wielermonumenten. Inclusief zijn werkgever Patrick Lefevere, trouwens.

(CLY – Foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier