Zoë wordt binnenkort 100 jaar en krijgt verjaardagskaartjes van over hele wereld

Redactie KW

Noëlla Desmedt roept iedereen op om verjaardagskaartjes te sturen naar het rusthuis, waar haar moeder verblijft.

“Ze wordt straks 100. Met deze verrassing wil ik haar na een reeks gezondheidsklachten weer zien genieten van het leven”, aldus Noëlla.

Zoë Vandevelde, de 99-jarige moeder van Noëlla Desmedt (65), heeft geen gemakkelijke periode achter de rug. “Ze moest meermaals geopereerd worden aan tumoren in haar buik”, vertelt Noëlla. “De afgelopen weken is ze haar levensvreugde een beetje kwijt. ‘Moet ik nog 100 worden?’ vraagt ze wel eens. Toen een dokter me vertelde dat een bejaarde vlak na haar verjaardag overleden was, schrok ik toch even. Ik wil absoluut voorkomen dat mama zich nog enkele weken kranig houdt tot haar 100ste verjaardag op 9 maart en zich dan volledig laat gaan. Ik wil mama weer zien genieten van het leven, ook na haar verjaardag.”

Noëlla doet nu een oproep om massaal verjaardagskaartjes te sturen naar woonzorgcentrum Huize Wieltjesgracht, waar Zoë woont. “Ik wil haar tijdens het verjaardagsfeest verrassen met een oude postzak vol verjaardagskaartjes van over heel de wereld. De brieven en kaarten mogen nu al verstuurd worden. Ze worden aan de kant gehouden in een doos, zodat het een verrassing blijft voor haar. Ik heb nu al een 12-tal kaarten uit Nederland, Sint-Gillis-Waas, Hamme, Heppen en Ieper. Slechts 3 kaartjes komen van mensen, die ik ken.”

Noëlla verwacht ook brieven uit Nieuw-Zeeland, Australië, Amerika, Canada, Zuid-Afrika, Zweden, Noorwegen en Groot-Brittannië. “Ik heb vrienden, die zich engageren rond WOI en een netwerk hebben in andere landen. Ik hoor dat enkele kaartjes al onderweg zijn. Het doel: kaartjes krijgen vanuit alle continenten. De meeste zullen in het Engels geschreven zijn, een taal die mijn mama goed beheerst. Ik hoop stiekem op een kaartje van de cast van tv-serie Familie, want daar is ze grote fan van. We proberen op de verjaardag zelf alle nog levende oud-burgemeesters van Ieper bijeen te krijgen. Ik brand nu een kaars opdat mijn mama gezond blijft tot 9 maart. Na haar verjaardag kan ze al die kaartjes nog lang lezen en hopelijk haar levensvreugde terugvinden.”

(TP)

Wie Zoë wil verrassen, kan een kaartje sturen naar:

Zoë Vandevelde

Lange Torhoutstraat 29

8900 IEPER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier