12-jarige vraagt veiliger verkeer aan Meense burgemeester

Zoë werd dinsdag ontvangen door burgemeester Martine Fournier en schepen Dirk Vanholme op het stadhuis. (Foto MPM)
Redactie KW

Zoë Secember overhandigde een petitie met 550 handtekeningen voor een veiliger kruispunt in Lauwe.

Na een week handtekeningen verzamelen ging de Lauwse Zoë die dinsdag afgeven in het stadhuis aan burgemeester Martine Fournier en schepen van Mobiliteit Dirk Vanholme. Bijna 550 mensen tekenden de petitie en er komen er nog dagelijks bij.

De 12-jarige Zoë ijvert met de petitie voor een veiliger kruispunt aan de Lauwbergstraat en de Spoorwegstraat ter hoogte van frituur Sjamayee. De scholier maakte met haar oproep indruk op burgemeester Fournier. “Ik vind het fantastisch dat een meisje van uw leeftijd zich al bekommert over de verkeersproblematiek in de stad”, gooide de burgemeester met een compliment.

Maar het blijft niet alleen bij woorden, want schepen Dirk Vanholme ondernam al actie. Hij bestelde paaltjes die het fietspad van de rijbaan moeten afscheiden, er komen lichten aan de zebrapaden en ook de ribbelmarkeringen moeten voor een hogere verkeersveiligheid zorgen. Zoë reageerde zeer positief op de plannen van het stadsbestuur maar in afwachting van de werken maakt ze toch nog een ommetje om veilig op haar bestemming te geraken.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier