Doorniksewijk kiest voor eenrichtingsverkeer met parking

De werken in de Doorniksewijk moeten tegen eind februari klaar zijn. © TV
Redactie KW

Tegen eind februari 2018 moeten de nuts- en trottoirwerken in de Doorniksewijk in Kortrijk helemaal afgewerkt zijn. Na een rondvraag bij de handelaars besliste de stad om van half december 2017 tot het einde van de werken voor eenrichtingsverkeer te opteren.

De stad Kortrijk overtuigde de nutsmaatschappijen om een extra ploeg in te zetten. “Zo hopen we dat de werken toch nog tijdig klaar zijn”, klinkt het. De buurtbewoners ontvangen eerstdaags een bewonersbrief met een update van de werken.

Voor de verkeerssituatie in de Doorniksewijk tussen de Boerderijstraat en tunnel Doorniksewijk voor de periode van half december 2017 tot eind februari 2018 waren er twee mogelijkheden. “Ofwel reed het verkeer in twee richtingen maar zou er geen parkeergelegenheid zijn, ofwel kozen we voor eenrichtingsverkeer met parkeren.” De stad deed daarom een rondvraag bij de handelaars uit het deel van de Doorniksewijk tussen de Boerderijstraat en de tunnel. De meerderheid verkoos de optie met eenrichtingsverkeer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier