Fietsproject voor en door Kortrijkse studenten van start

Redactie KW

Van 23 april tot en met 4 mei kan elke student in Kortrijk deelnemen aan ‘Goe Gefietst’, een wedstrijd gemaakt door en voor studenten. De campagne draait rond een nieuwe app.

Een honderdtal studenten werkte mee aan de uitwerking van ‘Goe Gefietst’. “Het is een project waarbij we de studenten meer aan het bewegen willen krijgen”, zegt Evelien Marlier, initiatiefneemster en projectverantwoordelijke bij Trein/Tram/Bus vzw. “Er rijden nog te veel studenten met de auto naar de campus.” Zo werd een intensief co-creatieproject gestart met de studenten via workshops en enquêtes. “We hebben samen ruim 800 studenten gevraagd hoe ze het liefst aan beweging willen doen, hoe we ze op de fiets kunnen krijgen. Dit alles op een leuke en ludieke manier”, vertellen de studenten. Er werd met deze gegevens een leuke campagne uitgewerkt. “De studenten toonden het meest enthousiasme over een concept waarmee ze via een app hun kilometers kunnen registreren en prijzen kunnen winnen. Zo kwam ‘Goe Gefietst’ tot stand”, aldus Evelien.

Fietsproject voor en door Kortrijkse studenten van start

Op 23 april gaat de wedstrijd van start. Op die dag zal ook de applicatie ‘Goe Gefietst’ te downloaden zijn via Google Play of iOS App Store. Deze app doet tracking wanneer de studenten fietsen, met het aantal kilometers en het aantal verbrande kilocalorieën. “Het actieplan Kortrijk Fietst had als eerste doel meer mensen op de fiets te krijgen. Deze leuke actie kan daar alleen maar toe bijdragen”, aldus schepen van Mobiliteit Axel Weydts. Het samengetelde record aantal kilometers is momenteel in handen van de Gentse studenten met ruim 5.000 kilometer. “Met onze meer dan 11.000 studenten moeten we daar zeker boven kunnen. Zeker nu Kortrijk Europese Sportstad 2018 is”, zegt schepen van Onderwijs Kelly Detavernier. “Dankzij de app kunnen onze vier hoger onderwijsinstellingen strijden voor de meest sportieve hogeschool of universiteit. Volgend jaar behouden we deze formule.”

(Peter Van Herzeele/foto’s en video JVGK)

https://www.youtube.com/watch?v=7vQa7F_lgxM

De studenten van Vives, Howest, Kulak en UGent campus Kortrijk hebben zelf ook een clip gemaakt.

https://www.youtube.com/watch?v=xEVbMMhmMSQ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier