Man rijdt 163 km/u in zone 90 tijdens flitsmarathon in Knokke-Heist

Ook na de flitsmarathon zijn er verschillende verkeersacties. © MM
Redactie KW

De lokale politie van Knokke-Heist heeft de resultaten van de nationale flitsmarathon, met extra snelheidsacties in Damme en Knokke-Heist, bekendgemaakt. In totaal reden 254 van de 1.656 gecontroleerde bestuurders te snel voorbij de flitswagen.

Het politieteam trok vijf rijbewijzen in. Die bestuurders toonden dan ook heel wat lef. De hardrijders haalden, ondanks de veelvuldige aankondigingen van de flitsmarathon, topsnelheden van maar liefst 163, 157, 146, 140 en 129 km per uur waar slechts negentig is toegelaten.

Voor dit roekeloos rijgedrag moeten de bestuurders zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter. “Ons politieteam zette achttien buitenlandse en zeven Belgische hardrijders aan de kant”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe.

“Alle buitenlandse bestuurders betaalden onmiddellijk hun snelheidsboete. Tijdens de flitsmarathon reed ook één bestuurder onder invloed van alcohol. Een andere bestuurder kreeg een boete omdat hij gsm’de achter het stuur.”

Tijdens de flitsmarathon reden ook 107 wagens te snel voorbij een flitspaal. Ook na de flitsmarathon zijn er verschillende verkeersacties.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier