Moeilijk zichtbare asverschuiving aangepakt op gemeenteraad van Dentergem

Redactie KW

Twee uitschieters op de gemeenteraad van april en beiden hadden ze met het verkeer te maken. Het wegtracé van de nieuwe verkaveling aan de Kapellestraat in Wakken lag voor en de aangebrachte asverschuivingen in de Wontergemstraat blijken niet voor iedereen even zichtbaar te zijn.

Op de gemeenteraad kaartte raadslid Stefan Bonné (Focus8720) een voor hem onveilige situatie aan. “Sinds de asverschuivingen in de Wontergemstraat en Markegemsesteenweg er staan heb ik gemerkt dat heel wat mensen erdoor verrast waren en erop gebotst zijn”, vertelt hij. “Zelf ben ik er ook eens bijna tegen gereden, dus ik vroeg mij af of die asverschuiving niet nog wat beter aangeduid kan worden.”

Schepen Ivès Lambrecht (Eendracht) zei dat er al van in het begin extra gele veiligheidspaaltjes geplaatst waren, maar beaamt dat die niet altijd even zichtbaar zijn. “Daarom gaan we nu nog kijken om er een soort lichtjes bij te plaatsen, zodat de situatie nog veiliger wordt. In de Wontergemstraat zijn er al drie botsingen aan de asverschuiving geweest, in de Markegemsesteenweg nog geen enkele.”

Veel bezwaren

Ook de goedkeuring van het wegtracé op de nieuwe verkaveling aan de Kapellestraat lag voor. De eigenlijke bouwvergunning moet eind deze maand nog groen licht krijgen van het schepencollege, maar nu al blijkt dat er veel bezwaren zijn binnen gelopen. Oppositiepartij Focus8720 toonde zich dan ook bezorgd. “Het blijft spijtig dat er voor die woningen een bosgebied verdwijnt“, opperde raadslid Tony Vandemaele. “Er komt wel groencompensatie, maar buiten onze gemeente.”

De gemeenteraadsvoorzitter bevestigde dat, maar kon alleen maar verwijzen naar de wettelijke bepaling die dergelijke beslissingen mogelijk maakt. Vandemaele wilde verder weten of de Kapellestraat door de nieuwe woningen eenrichtingsverkeer zou worden of niet, maar het schepencollege moet zich nog over die kwestie buigen. “Mag ik wel suggereren om een veilige tussenverbinding naar bijvoorbeeld de wijk Ter Plancken te maken, zodat het verkeer niet stropt op één punt?”, aldus nog Tony.

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier