Ongeval dat kleuter het leven kostte ‘resultaat van tragische menselijke fout’

Redactie KW

“Volgens onze eerste voorlopige informatie is dit spijtige ongeval het resultaat van een tragische menselijke fout”, reageert Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op het dodelijke ongeval in Brugge woensdag.

Volgens Weyts gaat het mogelijk om een dodehoekongeval ‘ondanks de aanwezigheid van een dodehoekspiegel’.

Bij het verkeersongeval in Brugge is woensdagochtend een vijfjarig jongetje overleden na een aanrijding door een vrachtwagen. De chauffeur had niet opgemerkt dat het slachtoffer aan het oversteken was. Na het ongeval laaide snel een debat op over de veiligheid van vrachtverkeer in schoolomgevingen.

Volgens Vlaams minister Ben Weyts was de oversteekplaats alvast volgens de regels van de kunst ingericht. Weyts: “De oversteek aan de Gistelsesteenweg werd ingericht als zone 30, met een afscherming van fiets- en voetpaden ter hoogte van de oversteekplaats, waarschuwingsborden met aanduiding oversteekplaats voor voetgangers/fietsers, verlichting en een middeneiland zodat de straat in twee bewegingen kan overgestoken worden.”

De N-VA-minister wil het vademecum met voorschriften nog meer promoten bij lokale besturen ‘zodat ook zij, op de gemeentewegen, maximaal blijven inzetten op verkeersveiligheid aan schoolomgeving’.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier