Christophe Hempte toont zich op motorcrosswedstrijd in Wachtebeke

Christophe Hempte in actie. © Coghe
Redactie KW

Zondag waren de federaties MCLB en BMB voor het tweede jaar op rij samen organisator van de motorcrosswedstrijd op het domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Vier West-Vlaamse solorijders slaagden erin om met de bloemen huiswaarts te keren en ook bij de Zijspannen waren de zeges voor onze streekgenoten, zowel in groep A als in groep B.

Greg Demeulemeester (Kerkhove) was de beste in beide reeksen bij de Inters Open B met een dubbele reekszege. Mattis Meersschout (Wingene) werd derde bij de Internationalen 250cc. In beide reeksen kwam hij als derde onder de geblokte vlag. Jurgen Wybo (Sint-Eloois-Winkel/Lichtervelde) kende dikke pech. In de eerste ronde van de openingsmanche kwam hij ten val waarbij hij een handblessure opliep. Het was over en out voor de rest van de dag.

Christophe Hempte (Spiere-Helkijn), de veelwinnaar bij de MCLB-Masters, moest aan de slag bij de Senioren 500cc. Wat kon het de ancien deren, hij demonstreerde met een dubbele reeks- en eindzege. Dieter Debaets (Stasegem) is het hele seizoen knap bezig en dat bewees hij ook op de vlakte van Puyenbroeck bij de Nieuwelingen mx1. Hij schreef de eerste reeks op zijn naam en had genoeg aan de tweede plek in de slotmanche voor de totaalzege. Lothar Desmet uit de Gilde in Pittem mocht mee naar de hulde der Nieuwelingen mx1 als tweede in de eindstand. In beide reeksen kwam Lothar als derde onder de geblokte vlag.

Davy Dury (Ieper) was ook op Oost-Vlaamse bodem sterk bezig bij de Nieuwelingen Open met een dubbele reekszege. De bloemen waren voor hem.

Axel Volckaert (Zonnebeke) mocht na afloop naar de hulde als tweede bij de Quads A, hij finishte in beide reeksen als tweede. Sara Dinneweth (Ruiselede) mocht ook naar het podium. De jonge freule was knap bezig bij de Dames Open met de derde en de tweede plaats, goed voor de tweede eindstek.

Strijd bij de Zijspannen

Dylan Boussy uit Koekelare kwam voor de gelegenheid aan de start met Niki Debruyne (Poperinge/Meulebeke) in het bakje. In beide reeksen lukten zij de kopstart en schreven ze beide reeksen op hun naam. In de eerste reeks was het superspannend met drie combinaties de hele race in elkaars spoor. Boussy won met één seconde op zijn beide achtervolgers. Ook de tweede manche waren Boussy-Debruyne de betere en pakten ze aldus de dubbel.

Yens Delmotte en Tom Verbrugghe (Kachtem/Meulebeke) werden tweede in de totaalstand van groep A met de derde plek in de eerste reeks in het spoor van de winnaar en de tweede plaats in de slotmanche met winst in de totaaltijd tegen Kenneth Dierckens en Gianni Dhondt (Tielt/Deinze). Ze kwamen als tweede onder de geblokte vlag in de eerste reeks en als derde in de slotmanche.

Junior Verhelst en Frederik Van Der Voorden (Wingene/Eksaarde) mochten tijdens de hulde op het hoogste schavotje als winnaar bij de Zijspannen B. Ze legden beslag op de vijfde en de zesde plaats tussen de A-rijders als reekswinnaar B en tweede plaats.

Sven Siongers en Joey Valcke (Wijgmaal/Oostrozebeke) werden tweede in de eindstand B met de derde plaats en reekswinst. Ze kwamen als achtste en vierde over de finish.

De derde podiumplaats groep B was voor de broers Maxim en Mathias Moenaert (Gistel/Beernem). Ze legden beslag op de zesde en de achtste plaats tussen de A-rijders, als tweede en vierde uit groep B.

(GA)

Volgende afspraak op zondag 26 augustus in het Oost-Vlaamse Hundelgem in de Zwalmstreek ter hoogte van de Hundelgemsesteenweg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier