Oostendse Louise Carton geeft definitief forfait voor de CrossCup in Roeselare

Hier zien we Louise Carton nog in actie tijdens de 5000 m op de 'Nacht van de Atletiek' in juli dit jaar. © BELGA
Redactie KW

De afstandsloopster zal op zondag 26 november niet deelnemen aan de CrossCup, die tevens geldt als selectiewedstrijd voor het EK veldlopen in Slowakije. Met de vermoeidheid van Carton gaat het de goede kant op, maar ze is nog niet wedstrijdfit.

De Oostendse specialiste van het veldlopen en de 5.000 m kondigde eerder aan het begin van het winterseizoen aan zich te moeten laten voorbijgaan door oververmoeidheid. Ze trok vorige week wel op stage naar het Portugese Albufeira. “Het gevoel is steeds beter. Een weekje Portugal kan wonderen doen. Veel zon en rust lieten me toe om veel te trainen“, aldus Carton.

“Door last aan de enkel is het aantal looptrainingen nog beperkt, maar het totale trainingsvolume kan ik stilaan opdrijven. Een stap in de goede richting.” Toch is deelname in Roeselare volgende zondag geen optie voor de voormalige Europese kampioene veldlopen. “Neen, dat komt echt nog wat te vroeg”, besluit ze.

De selectiewedstrijd en tevens de derde manche van de CrossCup gaat op zondag 26 november door op Schiervelde in Roeselare. Het EK vindt op 10 december in het Slowaakse Samorin plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier