West-Vlaams motorcross-seizoen start met zes solozeges en twee zeges bij de zijspannen

Michael Coopman werd dubbelwinnaar bij de Juniors mx1. © Coghe
Redactie KW

Na twee uitgestelde wedstrijden kon het motorcross-seizoen 2018 eindelijk van start gaan op het bekende zandcircuit in het Oost-Vlaamse Stekene.

Ondanks de vorst en de ijzige koude kwamen toch iets meer dan 300 piloten aan de start. Onze West-Vlamingen lieten zich onmiddellijk gelden met zes eindzeges bij de solorijders. Bij de zijspannen zowel in de A- als de B-klasse waren de bloemen voor onze jongens. In totaal kwamen 15 solo’s op het podium en bij de zijspannen een tiental uit West-Vlaanderen.

Julie Vandevelde uit Desselgem werd primus bij de Dames Open en deed haar kampioenentrui alle eer aan met een reekszege en een tweede plaats. Bij de Beloften zorgde de jonge Emiel Soens uit Zwevegem voor een knappe verrassing met reekswinst in de eerste heat. In de tweede manche kwam hij als tweede onder de geblokte vlag, goed voor de eindzege. Michael Coopman (Oostkamp) werd dubbelwinnaar bij de Juniors mx1 en Gilles Ghesquiere (Adinkerke) deed zelfde exploot bij de Nieuwelingen mx1. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) is het in zijn ‘ouwe dag’ nog steeds niet verleerd: hij breidde een vervolg aan zijn zegereeks van vorig seizoen met een nieuwe dubbel bij de Masters. Greg Vullers uit Dentergem was knap bezig bij de Inters Open B met de zege in de eerste reeks en de tweede plaats na de pauze, goed voor de bloemen.

Jongens die mee mochten op het podium, waren onder andere Greg Demeulemeester (Kerkhove) als tweede bij de Inters B, Jurgen Paepe (Snellegem) tweede bij de Masters, Emilio Vannieuwenhuyze (Lichtervelde) tweede bij de Nationalen mx2 met reekszege en tweede plek. Op de derde podiumplaats Celien Dewulf (Jabbeke) bij de Dames Open, Lothar Desmet (Pittem) bij de Nieuwelingen mx1, en Bert Bintein (Izegem) bij de Quads B (+ 30 jarigen).

Yens Delmotte-Tom Verbrugghe primus bij de Zijspannen

Na hun derde plaats vorige week bij BMB bevestigden Yens Delmotte (Kachtem) en Tom Verbrugghe (Meulebeke) hun grote klasse en bewijs van de prima motor Meor Husqvarna. In de eerste reeks bij de driewielers namen zij de kopstart. Niemand kon er iets aan veranderen. In de tweede manche op de derde plek van start en goed meevolgen met de top, tot ze op een bepaald moment aanvielen en oprukten naar de tweede plek. Door een rijfoutje kwamen ze echter ten val en werd het plaats drie, alsnog voldoende voor de eindzege.

Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt (Tielt) werden tweede in groep A met de tweede en vierde plaats. Bert Soetaert-Eduard Soenens (Oostrozebeke-Meulebeke) werden pas 13de in de eerste reeks, maar in de slotmanche werden zij als tweede afgevlagd en vijfde in de eindstand.

Daen Valcke-Robbe De Veene (Oostrozebeke – Kachtem) kwamen in de eerste reeks als achtste onder de geblokte vlag, als derde B-rijders. In de slotmanche een goede start en goed volgend in de kopgroep legden zij beslag op de zesde plaats tussen de A-rijders als reekswinnaars B, waarmee ze als dagwinnaars B gehuldigd werden.

(GA)

Volgende afspraak op 25 maart in Oosteeklo en daarna met het paasweekend in Beernem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier