Winst voor Dries Depoortere en Eline Hoorne in Westlaanrun in Roeselare

Het podium bij de heren met v.l.n.r.: Andy Vanhaelewyn, winnaar Dries Depoortere en Alexander Eggerick. © foto SM
Redactie KW

Zaterdag 18 november vond de 20ste editie van de Westlaanrun plaats, de twaalfde manche van het criterium Roeselare Loopt.

Liefst 70 jongelingen kwamen naar Schiervelde afgezakt om deel te nemen aan de verschillende Kidsruns, die voor het eerst georganiseerd werden en vanaf 14 uur van start gingen. Een half uur later was het dan aan de deelnemers van de recreantenloop over 3,35 km. Daarin stond er opnieuw geen maat op Mathias Hoornaert. De Rumbekenaar haalde het met voorsprong op zijn KAVR-ploeggenoten Loïc Van Oost uit Roeselare en Jeroen Vandewalle uit Staden. Bij de dames ging de zege naar Jana Vandepoele uit Lichtervelde. De Roeselaarse Elise Plancke en de Kortrijkse Kim Devogel vervolledigden het podium.

Om 15.15 uur werd het startschot gegeven voor de prestatieloop over 10 km. Dries Depoortere uit Roeselare en Alexander Eggerick uit Pittem sloegen in de eerste ronde een kloof en het leek erop dat het op een sprint zou uitdraaien. Maar op het einde moest de Pittemnaar toch lossen en zich tevreden stellen met de tweede stek. De derde plaats was voor Andy Vanhaelewyn uit Ingelmunster. Bij de dames toonde Eline Hoorne, van de Roeselaarse wijk De Ruiter, zich van haar beste kant. Ze haalde het voor Coumba Ndione uit Harelbeke en Michèle De Marrez uit Roeselare.

Met 523 inschrijvingen was het organiserende KAVR meer dan tevreden met hun nieuw concept in deze twintigste editie van de Westlaanrun.

(SM – foto SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 24 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier