Loes Breughe en Blue Cats Ieper gaan voor de beker

Loes Breughe. (Foto EF) © Loes Breughe. (Foto EF)
Redactie KW

Blue Cats Ieper One won de slotwedstrijd van het seizoen op bezoek bij Aalst in eerste landelijke bij de dames. Loes Breughe en co spelen in het eerste weekend van mei nog de Final Four van de bekercompetitie in de Kortrijkse Lange Munte.

De ploeg van coach Emmanuel Heughebaert sloot de reguliere competitie in eerste landelijke af met een knappe overwinning. Op bezoek bij Osiris Aalst One behaalden de Ieperse dames een 52-64-zege. “We speelden vorig weekend een goede wedstrijd”, vertelt Loes Breughe meteen. “Er werd collectief heel sterk gespeeld. Vooral in het tweede quarter wisten we de wedstrijd volledig in ons voordeel te doen kantelen. We wonnen die periode met een gigantisch verschil, het werd in tien minuten tijd maar liefst 3-24. In de tweede helft kwam Aalst nog wat opzetten, maar we konden het hoofd koel genoeg houden om de overwinning niet meer uit handen te geven.”

Volgend seizoen beter

Blue Cats Ieper One was al een tijdje zeker van de zevende plaats in de rangschikking, wat toch wel wat teleurstellend is in vergelijking met de hoge ambities die er voor de competitiestart nog uitgesproken werden. “We hadden liever wat hoger gestaan“, bevestigt de Wevelgemse. “We wilden eigenlijk beter doen dan vorig jaar. De reeks was echter een stuk sterker dan verwacht, dus zo onlogisch is die zevende plaats niet. Volgend seizoen willen we beter doen dat dit en met de terugkeer van Marieke Versavel (die overkomt van Jeugd Gentson, red.) hebben we er wel al een heel grote versterking bij.”

“Iedereen is supergemotiveerd om die beker terug naar Ieper te halen”

Toch is het seizoen voor de Ieperse dames nog niet afgelopen. “Begin mei volgt nog de halve finale en hopelijk ook de finale van de Beker van West-Vlaanderen“, weet Loes Breughe. “Iedereen is supergemotiveerd om die beker terug naar Ieper te halen. We zijn op papier het sterkste team van de overgebleven ploegen die nog in aanmerking komen voor de bekerwinst, maar in zo’n bekercompetitie is alles mogelijk. Toch geloven we erin dat we de eindwinst kunnen pakken.”

(BV)