Oostende haalt het ook netjes van Antwerp Giants

Dave Dudzinski probeert Michael Myers te stoppen. © Bart

De beste verdediging van eerste klasse, Oostende, hield de buit thuis na een intens duel tegen de stevigste aanval van de reeks, Antwerp Giants. Oostende blijft eerste na deze 77-65-winst.

Antwerp Giants noteerde de twee eerste aanvallen maar Kingsley en Vanwijn vonden de goede richting niet. Na een misser van Lasisi raapte Jekiri de bal op en opende hij de score: 2-0. Clark, Kalinoski en Vanwijn dwongen coach Gjergja diep in de zesde minuut tot een eerste time-out. De Giants hadden de score van 10-8 naar 10-16 gekanteld.

Met elk een tweepunter en een bonusvrijworp dichtten Salumu en Myers snel de 16-22-achterstand. Salumu driepunterde naar 25-22 maar na een opzettelijke fout van Myers op Kingsley namen de bezoekers snel de leiding weer over: 25-28. Opnieuw antwoordden Myers en Salumu kordaat: 35-28. Oostende nam de controle over de luchtduels over. Onder het kot heerste Myers (15 punten aan 100 % in eerste helft) bijzonder sterk. Nadat Fieler op negen seconden van de rust de tienpuntengrens (45-35) voor het eerst raakte, knabbelde Lee nog een korfje van die achterstand weg.

Dudzinski en Clark wilden meteen de achterstand (48-42) uitgommen maar opnieuw Myers en Salumu verdubbelden het verschil tot een dozijn punten: 54-42. Die kloof bleef ongeveer gelijk (61-50) aan het halfuur. Antwerp wilde nog wel maar het geraakte niet meer in de buurt van de leiders. BCO won met 77-65.