Wikings Kortrijk One stunt tegen Melco Ieper Two: “Offensief sterk”

Jules Ryon wil de heenronde afsluiten met een drie op drie. (Foto JVGK) © Johan "JVGK" Persfotograaf voor KW en KRN
Redactie KW

Zondag veroverde Wikings Kortrijk de scalp van topploeg Melco Ieper Two. Na een offensieve eerste helft kende de thuisploeg een kleine inzinking in het derde quarter. Melco liep een zevental punten uit, maar net op tijd kon de Kortrijkse ploeg zich herpakken. Wikings won het pleit verdiend met 76-71.

Na de match niets dan blije gezichten bij Wikings Kortrijk. “We namen een sterke start, al lieten we defensief net iets te makkelijk korven toe. Tegen hun zonepress en -verdediging kenden we niet echt problemen en offensief konden we echt tevreden zijn. Net na de rust kenden we een moeilijk momentje, maar daarna begonnen we echt goed te verdedigen. In het laatste quarter zorgden de vele vrijworpen ervoor dat we de match winnend konden afsluiten”, vertelt Jules Ryon.

“Melco is meteen de eerste topploeg in eerste provinciale die we kunnen kloppen. Samen met RHK Oostende, Blankenberge en Racing Brugge Two is er een duidelijke top vier. Nu konden we toch één van die ploegen over onze knie leggen. Enkel onze match tegen Wevelgem was niet goed en mochten we niet verloren hebben. Met zes op tien zijn we zeker tevreden. Er resten ons nog drie matchen in de heenronde. Met wedstrijden tegen Knokke, Wytewa Roeselare en Koksijde moeten we resoluut voor een drie op drie gaan”, vervolgt de amper 19-jarige centerspeler die in het tussenseizoen overkwam van Wevelgem en in Oostvleteren woont.

Combinatie met juniors

“Ik koos voor Wikings, omdat ik studeer in Kortrijk. Ik combineer de eerste ploeg van Wikings met de landelijke U21 van K-BT Kortrijk. Die combinatie verloopt perfect. Op maandag train ik met de juniors bij KBTK en op dinsdag en vrijdag train ik met de One van Wikings. Coach Jeroen Debaveye bij Wikings en coach Bert Wyseur bij de U21 werken op eenzelfde manier en dat maakt het uiteraard eenvoudiger. Ik miste amper één match tot nu toe. Met de juniors bereikten we vorige week de top 24 en afgelopen zondag stuntten we in onze eerste match door thuis tegen Cuva Houthalen te winnen. Het was dus een geslaagde zondag”, lacht de student elektromechanica aan de VIVES. “Onze ervaring en de sfeer op en naast het veld maakt dat we het zo goed doen. De ploeg is ook goed uitgebalanceerd en kan zowel inside als outside spelen. En met Jeroen Debaveye hebben we een goede coach.” (BWL)

Zaterdag 18 november om 20.45 uur: BC Knokke-Heist One Wikings Kortrijk One

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier