Cercle Brugge grijpt de leiding in de tweede periode

Cercle's Kevin Hoggas en Lierse's Issahaku Yakubu vechten om de bal tijdens de match Cercle Brugge - Lierse. © BELGA
Redactie KW

De efficiënte thuisploeg klopt concurrent Lierse met 4-1.

In aanwezigheid van een delegatie van AS Monaco – onder leiding van gedelegeerd bestuurder Vadim Vasilyev en bestuurder Filips Dhondt – stond Cercle Brugge opnieuw voor een bijzondere opdracht. Met het oog op de tweede periode kwam leider SK Lierse op bezoek. De wedstrijd werd op gang getrapt door de Brugse sportschepen Dolores David, samen met de echtgenote en de zoon van de overleden topschutter Josip Weber.

Luchtduel

Nieuwkomer Hoggas liet zich meteen met twee goede acties opmerken. Wat dan volgde, was een droomstart voor de thuisploeg. Bij een vlotte beweging van op rechts plaatste Bruno een één-twee met Mercier, waarop Cardona overhoeks kon binnen trappen.

Net voorbij het kwartier zorgde Taravel voor de dubbele voorsprong. Op een verre inworp van Delacourt ging Lambot in een luchtduel. Hierdoor kwam de verdediger achter Cardona vrij te staan en prikte hij de 2-0 tegen de netten.

Driehoekjes en slordigheden

Lierse ondervond weinig hinder van die achterstand. De ploeg kwam zeer dicht bij een aansluitingstreffer toen Yagan na zijn gekende beweging naar binnen trok en met rechts de dwarsligger trof. Na ruim een halfuur was er aan de overzijde Bruno, met een punter in de handen van Frans. Cercle hield het bij korte driehoekjes, maar daar kwamen ook slordigheden aan te pas.

Lierse rook zijn kans. Een diepe bal waar Lambot net niet bij kon werd door Nardi ontzet met zijn voet. Lierse verdiende de voorbije twintig minuten een doelpunt. Cercle, te weinig in balbezit, leek weinig risico’s te willen nemen. Cercle wachtte het goede moment af om tegen te prikken. De ruststand: 2-0.

Redding van Nardi

Lierse voerde bij aanvang van tweede helft twee vervangingen en tactische wijzigingen door. De ploeg bleef in de openingsminuten op de helft van Cercle. Loon naar werken kwam er voor Lierse: Yagan kon een hoge bal van Yakubu binnenkoppen, in de verste hoek voorbij Nardi. Een enthousiast Lierse zette met veel overgave alles op alles. Nardi moest redding brengen op een poging van de ingevallen Allachi en Taravel kon een bal van Frans van de lijn vegen.

Toen de 2-2 in de lucht hing, scoorde Cercle de 3-1. Cardona recupereerde de bal. Hij bediende op links Taravel. Die behield tot op een paar meter van het doel het overzicht en Mercier kon zijn achtste goal van het seizoen voorbij Rakovsky trappen.

Vervangingen op bij Lierse

De bezoekers moesten het laatste kwartier met 10 verder, nadat aanvoerder Frans geblesseerd het veld moest verlaten. De vervangingen bij Lierse waren opgebruikt. In de slotfase werd Mercier net voor het strafschopgebied onderuit getrokken. Vanbelle zorgde met een knappe vrije trap in de linkerhoek van het doel voor het orgelpunt

Cercle won met 4-1. De thuisploeg wordt hiermee leider in de tweede periode, met 2 punten meer dan Lierse en 8 meer dan OH Leuven, dat zondag naar Tubeke trekt.

(ACR)

Cercle Brugge – SK Lierse 4-1.

Doelpunten: 6′ Cardona 1-0, 17′ Taravel 2-0, 60′ Yagan 2-1, 73′ Mercier 3-1, 82′ Vanbelle 4-1.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Delacourt, Lambot, Taravel, Vanbelle, Koné, Mercier (89′ Tormin), Bruno (56′ Omolo), Hoggas (82′ Gaspar), Cardona.

SK Lierse: Rakovsky, Yakubu, Wils (46′ Buyens), Frans, Buyssens (61′ Allachi), Bourdin, Diarra, Laurent, Elgabas (46′ Binst), Yagan, Joachim.

Gele kaarten: 37′ Wils, 44′ Frans, 51′ Diarra, 56′ Yagan, 64′ Laurent, 78′ Hoggas, 80′ Binst.

Scheidsrechter: Alen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier