Cercle Brugge opnieuw in het verlies bij Lierse

© BELGA
Redactie KW

Trainer Frank Vercauteren koos bij Cercle Brugge voor dezelfde elf die op de vorige speeldag gemakkelijk Beerschot-Wilrijk opzij zetten. Palun startte na zijn interland met Gabon op de bank. Bij Lierse was Bourdin, ex-Cercle, geschorst.

Het werd op het Lisp van beide ploegen vooral een slappe wedstrijd. Noch Lierse, noch Cercle kon echt een stempel drukken. Crysan trapte in de aanvangsfase richting doel, Rakovsky redde met een vuist. Bij de thuisploeg volgden halve pogingen van Joachim, Elgabas en Camargo. Beide teams gaven vanuit een goede organisatie weinig weg en wachtten op een foutje van de tegenstrever of probeerden via een counter uit te breken. Maar echte doelkansen bleven uit. Yagan, vorig seizoen bij Cercle, trapte kort voor rust nog een vrije trap in het zijnet. Zo bleef het 0-0 aan de rust.

In de tweede helft waren er twee pogingen van Crysan. De wedstrijd bleef op slot tot Omolo in minuut 69 een overtreding beging. De vrijschop, een harde trap van Camargo, ging op doel af. Nardi plaatste de bal echter tegen de paal en de goed gevolgde Frans schoof alert de rebound onder de doelman binnen. Vercauteren bracht voorin nog Tormin en Robail in de ploeg om alsnog een punt te rapen. Een kopbal van Crysan ging in het slot centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Lierse wint een tweede keer op een maand tijd tegen groen-zwart, grijpt 15 op 15 en lijkt een concurrent voor Cercle voor een plaats bij de eerste vier. Groen-zwart, dat nog maar eens op een stilstaande fase een goal tegen kreeg en geen drie matchen na elkaar de volle buit kan pakken, doet er vrijdag best aan te winnen op Tubeke, zo niet zal het behalen van de tweede periodetitel moeilijk worden. (ACR)

SK Lierse – Cercle Brugge 1-0.

Doelpunt: 70′ Frans.

SK Lierse: Rakovsky, Camargo, Frans, Laurent (86′ Bougrine), Yakubu (90′ Weuts), Buyssens, Wils, Elgabas, Ntambwe, Yagan, Joachim.

Cercle Brugge: Nardi, Delacourt, Lambot, Taravel, Gaspar (85′ Robail), Omolo (79′ Tormin), Kone, Mercier, Vanbelle, Crysan, De Belder.

Gele kaarten: 22′ Laurent, 26′ Delacourt, 67′ Crysan, 69′ Omolo, 74′ Yakubu.

Scheidsrechter: Dhondt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier