Fris Knokke FC dient KSV Roeselare eerste nederlaag toe in oefencampagne

In het met amper 200 toeschouwers gevulde Schiervelde serveerden beide ploegen een aangename wedstrijd in een loden hitte. Uiteindelijk wonnen de bezoekers met 2-3.

De thuisploeg begon snedig aan de wedstrijd en de bezoekers moesten even naar adem happen. Vlotte combinaties brachten Saviour Godwin en Emile Samyn bijna een doelpunt op. Na de openingsfase herstelden de bezoekers stilaan het evenwicht en na twaalf minuten borstelde ex-KSVR-speler Aaron Van Fleteren een vrijschop mooi voor doel en in de warrige fase die daarop volgde kopte Kammeng Djouh de 0-1 in de benedenhoek.

De thuisploeg schakelde plots een versnelling hoger en zorgde voor enkele gevaarlijke standjes. Ben Yahan schotelde mooi voor en Guy Dufour bracht drie minuten later de bordjes in evenwicht: 1-1. Drie minuten later stuurde diezelfde Guy Dufour een pass in de diepte en Emile Samyn dook in de rug van de verdediging alleen voor doelman Justin Verlinde op en plaatste de 2-1 mooi in de winkelhaak. Het dappere en fris voetballende Knokke gaf echter niet op. Na een voorzet vanop de flank kon Aaron Van Fleteren de bordjes in evenwicht brengen: 2-2.

Tweede helft

Na de rust deden de beide ploegen enkele vervangingen en het tempo van de wedstrijd daalde. Beide ploegen kregen kon enkele kansen. Thibaut Van Acker knalde nog vanop 25 meter tegen de rechterpaal en Mathieu Cornet liet zich nog alleen voor doel de bal ontfutselen. Maar ook de bezoekers staken nog enkele malen de neus aan het venster. Zeven minuten voor het einde dook de ingevallen Aaron Dhondt in de rug van de verdediging en de ingevallen doelman Yves De Winter werkte hem tegen de grond. De ingevallen Thibault Van de Velde zette de strafschop feilloos om: 2-3.

(FBR – foto PC)

KSV Roeselare : Biebauw (46′ De Winter), Kargbo (46’Kocabas, 82′ Devos), Kocabas (46′ Schmisser ), Gravenberch, van der Weg (46′ Borry), Van Acker ( 82′ Cottiegnie),Lépicier (46′ Zolotic), Dufour (82′ Ballegeer), Godwin (82′ Verlinde), Yagan (82′ Carels), Samyn (46′ Cornet)

R. Knokke FC : Verlinden (46′ Clepkens), Mestdagh (46’Vandewalle), Van Raefelghem, Van De Water (85′ Neuvroen), Kamneng Djouh (76′ Cornette), De Cuyper (46’D’Hondt), Pierre, Savaete, Buyse, Van Fleteren (46′ Van de Velde) Van Eyck (76’Andries)

Doelpunten : 12′ Kamneng Djouh 0-1, 14′ Dufour 1-1, 22′ Samyn 1-2, 34′ Van Fleteren 2-2, 85′ Van De Velde 2-3(pen.).