KRC Harelbeke bekert verder na winst tegen Hamme

Dylan Descheemaecker, auteur van de twee Harelbeekse doelpunten, in duel met Arne Ivens. © Bart

In de vierde ronde van de Beker van België volstonden twee doelpunten van Descheemaecker in de tweede helft voor een beter Harelbeke om het bezoekende Hamme uit te tellen: 2-1.

De Ratten toonden aanvankelijk meer initiatief, maar Hamme stond sterk georganiseerd. Na een eerste prikje van de bezoekers langs Triest moest bezoekend doelman De Vroe attent zijn op de vrijschop van Declercq en de kopbal van Dejonghe. Na 35 minuten zette Descheemaecker zich goed door. Hij kon ook afdrukken, maar zijn poging strandde tegen de paal. Een deviatie van Vandenheede was het laatste wapenfeit uit de eerste helft.

Tweede helft

Hamme wisselde bij de rust twee keer en kwam met meer dreigende intenties uit de kleedkamer. De kopbal van Triest vloog over. Halfweg de tweede helft werd de score geopend. Een sterk spelende Dejonghe opende via Cremers tot bij Vlieghe. Zijn voorzet werd door bezoeker Gyselinck met de hand beroerd. Een tweede geel karton en een strafschop waren het logische gevolg. Descheemaecker kweet zich prima van zijn taak en tekende voor 1-0. Seconden later leidde een voorzet van Cremers bijna tot een tweede treffer, maar Ivens duwde in corner voor de aanstormende Descheemaecker gevaarlijk kon zijn.

Hamme was niet aangeslagen en zocht de aanval. Een poging van De Man vloog naast en Mingiedi besloot hoog over. De derde aanval was wel raak. De center van Vits werd door Mingiedi binnen gekopt: 1-1. In het slotkwartier wilde Harelbeke de zege. Cremers kraakte zijn schot en de deviatie van Descheemaecker werd met wat geluk van de lijn gekeerd. Een knap balletje van Declercq zorgde voor de winnende treffer. Vlieghe en Descheemaecker maakten het af: 2-1. In de absolute slotfase kende Harelbeke nog even geluk dat Vanneste en Degrendel attent waren om De Rauw van de gelijkmaker te houden.

In de vijfde ronde trekt Harelbeke volgende week naar Sint-Niklaas.

(FM – foto Bart)

Doelpunten: 63′ Descheemaecker (str., 1-0), 73′ Mingiedi (1-1), 82′ Descheemaecker (2-1).