KSV Roeselare vergeet kansen af te maken en speelt 0-0 gelijk in Tubize

Gino van Kessel blesseerde zich aan de knie en is mogelijk lange tijd buiten strijd. © foto VDB
Redactie KW

Na het gelijkspel van vorige week tegen KV Mechelen pakte wit-zwart nu ook tegen Tubize een punt. Het verloor bij de Waals-Brabanders nog voor het halfuur spits Gino van Kessel, die zich blesseerde aan de knie en hierdoor mogelijk voor langere tijd buiten strijd is.

Roeselare-coach Jordi Condom toonde zich voor de derde keer op rij van zijn meest inventieve kant en bracht in vergelijking met de wedstrijd van vorige zaterdag met Gravenberch en Kompany voor Kocabas en Schmisser bij Les Sang et Or twee ‘nieuwe’ jongens in het hart van de defensie. Ook Lépicier werd na zijn penaltyfout van vorige week geslachtofferd, waardoor Dufour – tegen Mechelen geschorst na zijn dubbele gele kaart van de week daarvoor – net als op de openingsspeeldag opnieuw aan de aftrap verscheen.

Extra kopzorgen

Met een bijna-kans voor Henry kwam de eerste dreiging van de avond van de thuisploeg. Het kostte een voorzichtig Roeselare weinig moeite om het spel daarna na zich toe te trekken. Dat resulteerde in een rist hoekschoppen. Op eentje daarvan kwam van Kessel – tegen Mechelen bij zijn debuut meteen goed voor een goal – dicht bij de 0-1, maar helaas voor wit-zwart kreeg de Nederlander de bal niet voorbij een tot dan toe werkloos toekijkende Defourny. Het zou voor van Kessel meteen zijn laatste wapenfeit van de avond worden, want na een contact met diezelfde Defourny greep de voorlopig laatste van de Roeselaarse zomertransfers zich kort daarna naar de knie. Einde wedstrijd voor de gewezen Ajacied en extra kopzorgen voor wit-zwart, dat de wedstrijd wel domineerde, maar dat het moeilijk had om kansen te sprokkelen.

Magere opkomst

Dat leek een keer dan toch te lukken toen Zolotic na dik een halfuur spelen de ingevallen Samyn vond en Touré aan de noodrem ging trekken. Schwalbe vond een matig leidende Vermeire tot grote verbazing van het wel heel erg mager opgedaagde thuispubliek.

Ook na de rust toonde Roeselare zich in een weinig beklijvende wedstrijd de gretigste van de twee ploegen die zich grotendeels tot het zonder veel risico rondtikken van de bal beperkten. Het hoefde voor de Waals-Brabanders niet echt en omdat noch De Smet, die maar net voorlangs kopte, noch een te laat inglijdende Samyn, op voorzet van Godwin, erin slaagde om de netten te bollen eindigde Tubize – Roeselare, zoals het begon, op 0-0.

(SBE – foto VDB)

AFC Tubize – KSV Roeselare: 0-0

Tubize: Defourny, Goudiaby, Touré, Nirisarike, Lippini, Ba, Garlito, Bueno (56′ Schuster), Rosenthal (75′ Diawara), Vidémont, Henry

Roeselare: Biebauw, Camargo, Gravenberch, Kompany, Borry, Zolotic, Dufour, Van Acker (87′ Lépicier), De Smet (81′ Yagan), Godwin, van Kessel (26′ Samyn)

Gele kaarten: 14′ Zolotic, 35′ De Smet, 35′ Camargo, 40′ Ba, 83′ Garlito, 85′ Van Acker

Scheidsrechter: Vermeire

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier