KSV Roeselare wint met 2-1 van Westerlo

Mathieu Cornet bezorgde Roeselare de overwinning met twee doelpunten. © foto VDB

Met twee goals van Mathieu Cornet boog wit-zwart na de rust een 0-1-achterstand om in een felbevochten 2-1-zege.

Dennis van Wijk recupereerde Lecomte (vorige week ziek) en gunde Brodic zijn tweede basisplaats van het seizoen. De eerste kans was er eentje voor de stug acterende Kempenaars. Alessandro mocht na tien minuten vrij aanleggen, maar gelukkig voor Roeselare mikte die vanop de zestien op de buitenkant van de paal.

Veel kon een te traag voetballende thuisploeg daar aanvankelijk niet tegenoverstellen. Damman probeerde het met een voorzetschot (gepakt door Van Hout) en na een geharrewar mocht wat later ook Cornet van dichtbij aanleggen (gered van de lijn), maar met drie kansen voor Naessens was het niet Roeselare maar wel Westerlo dat het meeste aanspraak op een vroege goal maakte. Die viel er tien minuten voor de rust. Christensen ging gretig liggen na een ingreep van Dufour en Corstjens wist met de strafschop wel raad. Een scenario dat de thuisploeg meteen voor een wel erg moeilijke tweede helft zette.

Van Wijk greep in en koos met Godwin voor Brodic na de rust voor meer snelheid in de ploeg. Een geslaagde wissel, want met een aflegger op Cornet (die van dichtbij hoog in doel besloot) zorgde de Nigeriaan er na een kwartier voor dat de bordjes opnieuw op gelijke hoogte stonden. Roeselare rook bloed en lukte met een tweede goal van Cornet, die een voorzet van Grisez aan de tweede paal mocht binnenknikken, de 2-1. Diep in de slotfase mocht ook Biebauw zich nog een keer onderscheiden door een schuiver van Alessandro maar in extremis in hoekschop te pareren. (SBE)

KSV Roeselare – KVC Westerlo 2-1.

Roeselare: Biebauw, Damman, Schmisser, Zolotic, Grisez, Brouwers (88′ Wilmots), Seoudi, Dufour, Lecomte, Brodic (46′ Godwin), Cornet.

Westerlo: Van Hout, Oto’o, Biset, Corstjens, Van Den Bogaert, Alessandro, Dewaele (79′ Peffer), Heymans, Annys (83′ Osah), Christensen (83′ Rommens), Naessens.

Doelpunten: 35′ Corstjens 0-1 (pen.), 64′ Cornet 1-1, 76′ Cornet 2-1.

Gele kaarten: 54′ Oto’o, 66′ Naessens, 78′ Dewaele, 89′ Dufour.

Scheidsrechter: De Cremer.