Glen De Boeck debuteert met zege bij KV Kortrijk

Glen De Boeck debuteert met een zege bij KV Kortrijk. © BELGA
Christof Decraene

De Kerels wonnen met 3-2 van Sint-Truiden na een prangende slotfase, waarin KVK bijna een 3-0-voorsprong nog uit handen gaf.

Abdul Ajagun, Bryan Verboom en Kristof D’Haene waren de drie slachtoffers na de trainerswissel, want Glen De Boeck koos voor Yevhen Makarenko, Jovan Stojanovic en Idir Ouali, die uit de B-kern werd opgevist. Bij thuisploeg KV Kortrijk ontbrak het niet aan veel goede wil. Het leverde rood-wit het balbezit op, maar geen kansen. Ook bij Sint-Truiden was het armoe troef. Het gevolg was een kansarme eerste helft. En toch mocht Kortrijk gaan rusten met een 1-0-voorsprong: Azouni met het schot, ex-KVK’er Goutas kon niet wegwerken en Jeremy Perbet scoorde zijn eerste voor KV Kortrijk.

In de tweede helft namen de bezoekers aanvankelijk het meeste initiatief, maar Kortrijk plooide goed terug. En het was dit keer wel gevaarlijk op de counter: eerst zorgde Ouali voor een stevige uitbraak, maar zijn voorzet was te scherp. Op het uur deed Chevalier beter: hij legde af voor Larry Azouni, die mooi voorbij STVV-doelman Pirard besloot. De vreugde leek van korte duur: twee minuten later beging Lucas Rougeaux in de eigen zestienmeter een lichte fout op Jonathan Legear, die gewillig neerging. Ref Verboomen floot strafschop en gaf een tweede gele kaart aan Rougeaux. Legear nam onder een striemend fluitconcert zelf de strafschop, maar Kaminski ontpopte zich tot held en stopte de elfmeter. De thuisploeg werd daarna volledig op de eigen helft teruggedrongen, maar uitgespeelde kansen kreeg STVV niet. Tien minuten voor tijd besliste Teddy Chevalier na een knappe assist van de ingevallen Stijn De Smet de wedstrijd.

Dat leek althans zo want een zegezeker Kortrijk slikte vier minuten voor tijd de 3-1 na een owngoal van Ouali en een minuut later zorgde Texeira na een corner voor de aansluitingstreffer. STVV gooide daarna alles in de aanval, maar Kortrijk hield stand. Rood-wit boekt zo een broodnodige zege en doet na het verlies van KV Mechelen en Eupen een uitstekende zaak in de degradatiestrijd.