KV Kortrijk speelt gelijk in oefenmatch tegen Beerschot-Wilrijk

Voor KV Kortrijk was dit na KSV Roeselare pas de tweede test tegen een tegenstander van niveau. © Twitter/KV Kortrijk
Christof Decraene

Het werd 1-1 tegen de ploeg uit eerste klasse B.

De partij werd aangekondigd om achter gesloten deuren gespeeld te worden, maar toch daagde een 500-tal fans, voornamelijk van Beerschot-Wilrijk, op. Voor KV Kortrijk was dit na KSV Roeselare pas de tweede test tegen een tegenstander van niveau. De Veekaa kwam halfweg de eerste helft op voorsprong. Balverlies in de defensie van Beerschot-Wilrijk werd afgestraft door Abdul Ajagun, die perfect bediend werd door Teddy Chevalier. Kortrijk was beter in die eerste helft, die werd afgefloten met een 0-1-voorsprong.

Halverwege de tweede helft kwam Beerschot gelijk via Hoffer, een tussenstand die niet meer werd gewijzigd. Komende zaterdag speelt KV Kortrijk zijn galawedstrijd in het eigen Guldensporenstadion tegen de Franse tweedeklasser FC Metz.

KVK begon met Bruzzese, Naderi, Kagelmacher, Mboyo, Ajagun, Chevalier, Hoxha, Rolland, Ouali, Jodts en Azouni. Lepoint, D’haene, Toualy, Gantois, Van der Bruggen en Stojanovic vielen bij de rust in voor Rolland, Hoxha, Jodts, Mboyo, Kagelmacher en Ouali. Een kwartier voor het einde kwamen Rolland en Hoxha, die aan de rust gewisseld werden, opnieuw in de ploeg voor Ajagun en Azouni.