Lyon maakt Tessa Wullaert en Wolfsburg af in verlengingen en wint Champions League

Tessa Wullaert viel bij de rust in voor de Duitsers. © BELGAIMAGE

De vrouwen van Olympique Lyon hebben donderdag in het Valeri Lobanovskystadion in de Oekraïense hoofdstad Kiev de finale van de Champions League gewonnen, voor de derde keer op rij. Tessa Wullaert viel bij de rust in voor de Duitsers. Alle goals vielen in de verlengingen. Wolfsburg kwam op voorsprong, waarna het Franse team driemaal scoorde in zes minuten.

Beide ploegen beten negentig minuten lang hun tanden op elkaar stuk. Lyon was heel dicht bij het openingsdoelpunt op een corner in de 68ste minuut, maar de bal werd van de lijn gekeerd. Het leer leek over de lijn, maar de scheidsrechter kon zich niet beroepen op doellijntechnologie en liet verderspelen. Lyon had het merendeel van de kansen, terwijl de doelvrouw van het Franse team nauwelijks in actie moest komen.

Rode kaart

Na twee minuten in de verlengingen zette de Deense spits Pernille Harder Wolfsburg op voorsprong. Twee minuten later pakte Alexandra Popp van Wolfsburg een tweede gele kaart en moesten de Duitsers verder met tien. Lyon maakte meteen gebruik van die numerieke meerderheid en scoorde via Amandine Henry en Eugenie Le Sommer twee keer in amper drie minuten. De moed zakte Wolfsburg duidelijk in de schoenen, want drie minuten na de tweede tegengoal moest het al een derde slikken. Met behulp van een geweldig ingevallen Shanice van de Sanden scoorden de Duitsers even voor tijd hun vierde treffer van de avond.

Het bleef 1-4 en zo wint Olympique Lyon voor de derde keer op rij de Champions League, hun vijfde titel sinds de oprichting van de competitie.

Afscheid van Wolfsburg

De 25-jarige Wullaert grijpt dus bij haar afscheid bij Wolfsburg naast de beker met de grote oren. De Red Flame, die sinds 2015 voor de Duitse topclub voetbalt, heeft immers eerder al te kennen gegeven dat ze na dit seizoen bij Wolfsburg vertrekt. Een nieuw team ligt nog niet vast, maar de aanvalster trekt zo goed als zeker naar de Engelse competitie. Wolfsburg pakte eerder de landstitel en won de Duitse beker.