Roeselare verliest oefenduel op het scherp van de snee in Lokeren

Carlo Damman van KSV Roeselare. © (Foto VDB)

KSV Roeselare verloor zaterdag een oefenwedstrijd op bezoek bij KSC Lokeren met 2-0.

De eerste kans was voor de bezoekers toen Joger Rassoul een strakke voorzet van Damman bijna in eigen doel werkte. De wedstrijd werd vooral in de eerste helft gekenmerkt door vele en onnodige overtredingen en potige duels. De thuisploeg nam snel het commando over en dicteerde de wet in de eerste helft. Na balverlies van Godwin zette Söder voor aan Hupperts die al te makkelijk de witzwarte verdediging omzeilde en de 1-0 op het bord zette. Na 9 minuten keek Roeselare al tegen een achterstand aan, maar de wedstrijd bracht daarna in die eerste helft nog weinig opwinding. De Sutter wilde na een slechte communicatie in de Roeselaarse verdediging al te makkelijk liggen om een strafschop te versieren. Even was er aan de overzijde sensatie toen Godwin bijna Verhulst te grazen nam. Aan het slot van de eerste helft vielen zowel Kehli als Overmeire uit na harde duels.

De eerste hoekschop na de rust leverde opnieuw succes op voor de thuisploeg, de bal werd enkele keren door de bezoekende verdediging afgeblokt, maar werd uiteindelijk door Milic over de doellijn gewerkt. Een hoekschop voor KSVR bracht bijna de aansluitingstreffer maar Zolotic en Brouwers misten de bal van een niet. Borry werd uitgesloten op het uur na een tweede gele kaart , na een vermeende ellenboog aan De Sutter. Daarna strandden nog enkele doelpogingen op het doelhout en hield Biebauw de thuisploeg nog van de drie nul. In de slotminuten miste Cornet na een gemeten voorzet van Wilmots een dot van een kans om de aansluitingstreffer te scoren.

SC Lokeren : Verhulst, Mpati (46′ De Ridder), Marzo, Miric, Joher Rassoul, Terki (72′ Straetman), Overmeire (37’Persoons), Kehli (46′ Skulason), Söder (46′ Milic) , De Sutter, Hupperts (61’Slagveer).

KSV Roeselare : Biebauw, Damman (72′ M. Monteyne) Borry , Zolotic, Grisez ( 46′ Pj. Monteyne),Bochet (46′ Brodic), Dufour ( 72’Ibou), Seoudi (64′ Wang), Lecomte ( 78’Wilmots, tester), Brouwers (72′ Cornet), Godwin ( 72′ Samyn).

Doelpunten : 9′ Hupperts ( 1-0),48′ Milic (2-0)

Gele kaart : 38′ Borry

Rode kaart : 59′ Borry (2 x geel)

Scheidsrechter : Frank Bruggeman