Scheidsrechter Frederik Geldhof slaagt niet voor fysieke proeven

Frederik Geldhof krijgt op 7 september een herkansing. © BELGA
Redactie KW

Drie scheidsrechters zijn zaterdag niet geslaagd voor hun examenproeven in het Belgian Football Center in Tubeke. Frederik Geldhof uit Lauwe is één van hen. Tot en met de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League kan de voetbalbond geen beroep doen op hen.

De 32-jarige Lambrechts, die behoort tot de acht scheidsrechters die sinds 1 juli semi-professioneel aan de slag zijn, buisde voor zijn theoretisch examen. Christof Dierick (38) en Frederik Geldhof (41) slaagden niet voor de fysieke proeven. Ouderdomsdekens Serge Gumienny (45) en Luc Wouters (47) genieten nog van hun vakantie. Op 7 september worden herkansingen georganiseerd voor Lambrechts, Dierick en Geldhof. Scheidsrechtersbaas Johan Verbist “verwacht geen enkel probleem” voor het drietal. Gumienny en Wouters mogen dan hun eerste examenronde afleggen, zij kunnen nadien eventueel nog beroep doen op een tweede zit.

Tenzij de vijf gebuisde scheidsrechters op 7 september niet slagen, kan de KBVB hen vanaf de zesde speeldag opnieuw aanduiden. In de Proximus League mogen de vijf refs minstens tot en met speeldag vier geen competitieduels in goede banen leiden.