SCT Menen stunt in de beker met zege na strafschoppen bij Châtelet-Farciennes

SCT Menen zorgde zaterdagavond voor een stunt bij de Waalse eerste amateurklasser Châtelet-Farciennes.

Nadat Menen in het eerste halfuur voor de betere kansen zorgde, moesten de bezoekers in de eerste helft de laatste tien minuten met tien volmaken wegens de blessure van Varez. Na een kwartier in de tweede periode pakte een bedrijvige Mahau een tweede gele kaart en moest Menen met tien verder.

Na 90 minuten wees het scorebord nog steeds 0-0 aan. Er kwamen dus verlengingen aan te pas. Wie dacht dat Sporting zou plooien, sloeg de bal mis. Hoewel de jongens van trainer Pascal Verriest numeriek in de minderheid waren, hielden ze de ploeg van ex-Rode Duivel Alex Czerniatynski buiten hun grote rechthoek.

Uiteindelijk kwamen er strafschoppen aan te pas. Dankzij doelman Olievier, die twee strafschoppen stopte, haalde Menen het met 3-4. Menen speelt volgende week op het veld van de winnaar van het duel SK Heist-Patro Eisden Maasmechelen. (Fonzie)