Titelhouder Zulte Waregem stoot door dankzij twee strafschoppen

Titelhouder Zulte Waregem heeft zich woensdagavond geplaatst voor de achtste finales van de Croky Cup, de Belgische voetbalbeker.

Tegenstander voor Zulte Waregem in de zestiende finales was FC Luik, een club uit de tweede amateurklasse. Maar ondanks het feit dat de tegenstander een paar klassen lager aantreedt, had Essevee het nog knap lastig. Zulte Waregem kwam na een goeie twintig minuten wel 0-1 voor, maar amper vijf minuten later stonden de bordjes alweer in evenwicht. Nill De Pauw mocht vervolgens Essevee weer op voorsprong zetten van op de stip, maar ook dit keer maakte Luik gelijk. Nill De Pauw mocht het nog eens proberen met een penalty, maar dit keer ging de bal er niet in. Het bleef dus 2-2, tot Zulte Waregem een derde strafschop kreeg toegekend.

Brian Hamalainen mocht dit keer zijn kans wagen en hij zette de bordjes wel op 2-3. Dat was ook de einduitslag, de bekerhouder kan dus door naar de achtste finales.