Leider Zulte Waregem laat derde speeldag op rij punten liggen

Zulte Waregem heeft vrijdag een derde speeldag op rij niet kunnen winnen. In de openingswedstrijd van de achttiende speeldag deed de competitieleider niet beter dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Lokeren, elfde in de stand. Bij de rust stonden de bezoekers 0-1 voor.

In de 31e minuut opende Brian Hamalainen de score met een prachtige vrije trap. Lang bleef de ruststand niet op het bord staan. Al na 25 seconden in de eerste helft trapte Ari Skulason de gelijkmaker binnen.

Het is van de 3-2 zege tegen RSC Anderlecht op de vijftiende speeldag geleden dat Zulte Waregem nog eens kon winnen. Met ook nog een 4-1 nederlaag bij Standard en een 1-1 gelijkspel tegen Waasland-Beveren pakten de manschappen van Franky Dury sindsdien 2 op 9.

In de stand heeft Zulte Waregem dan ook nog slechts twee punten voor op Club Brugge, dat de leiding overneemt als het zondagnamiddag wint in Anderlecht. Als paars-wit de topper wint, nadert het tot op één punt van Zulte Waregem en ook AA Gent en Oostende, die elkaar zondagavond bekampen, krijgen de kans om dat te doen.