Hermes Oostende buigt tegen Antwerpen een 1-2 achterstand om in 3-2 zege

De eerste damesploeg van Hermes Oostende is er tegen nieuwkomer Antwerpen terug niet in geslaagd om de drie punten aan huis te houden. Het slaagde er wel in om de 1-2 achterstand alsnog recht te zetten. Voor de zevende keer dit seizoen moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin haalden de kustdames het finaal met 15-9.

Na een stevige eerste set, die met 25-20 gewonnen werd, zakte het spelpeil van de thuisploeg met enkele niveaus. Vooral in verdediging liet het de ‘Sinjores’ te vaak en te gemakkelijk afwerken. De eindspurt kwam er wel maar door twee opslagmissers ging set twee met 21-25 richting bezoekers. Zij bleven ook in de derde set op hun elan doorgaan. De score evolueerde van 8-5 via 11-16 naar 20-25. Alle hens aan dek dus en dat gebeurde ook in set vier. De opslagen vielen terug wat constanter en ook aanvallend kon men eindelijk terug het goeie ritme vinden. Ondanks blijvend weerwerk van de Antwerpse dames versierde Oostende na 25-22 de tiebreak. Daarin had het met 15-9 het laatste woord. De vele vijfsetters zorgen ervoor dat Hermes momenteel op de achtste plaats blijft plakken, maar heeft nog twee inhaalwedstrijden te goed.