Hermes Oostende pakt tegen VDK Gent vierde 3-2 zege op rij

Martina Nosekova wordt afgeblokt door het duo Evi Van Der Sichel en Sofie Van Acker. © Bart

De eerste damesploeg van Hermes Oostende heeft de topper tegen VDK Gent met 3-2 gewonnen. Het was hun de vierde tiebreak zege op rij. Nina Coolman en de ingevallen Lien Moijson behoorden tot de uitblinkers.

De altijd geladen confrontatie tussen Oostende en Gent was vooral een spannend kijkstuk waarbij beide ploegen de goeie en mindere momenten vaak afwisselden. Een stevige invalbeurt van Lien Moijson zorgde voor een 10-7 tussenstand. Gent profiteerde van enkele kleine foutjes om de leiding voor eventjes over te nemen (15-18). Nina Coolman nam het voortouw en samen met ex-Gent speelster Lise De valkeneer zorgde ze voor een eerste Oostende setpunt (24-23). Hermes had er uiteindelijk 5 nodig om de set met 28-26 te pakken. De tweede set namen enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen de bovenhand. Gent liep weg tot 4-8 en 13-16 maar kon deze voorsprong niet behouden. Bij 19-18 begon het Oostendse blok en receptiedepartement te wankelen waarvan Gent profiteerde om via zes punten op rij gelijk te stellen (19-25).

In het begin van de derde set had Gent vooral moeite om hun opslag binnen te houden. Oostende klom van 12-10 naar 19-17 maar kreeg dan vier punten op rij tegen: 19-21. Geen paniek want enkele minuten later zette de thuisploeg collectief de situatie terug naar hun hand (25-22) en een 2-1 voorsprong. De vierde set werd het echter meteen op achtervolgen aangewezen 0-3 en 7-9. Enkele meevallers bezorgden de bezoekers eerst een vierpuntenkloof 12-16 en even later met 13-19 de beslissing. De terug ingevallen Lien Moijson probeerde nog de bakens te verzetten. Hermes vocht terug tot 20-23 maar ging met een 20-25 verlies de tiebreak in. Voor de vierde keer op rij was het koekenbak want mede door een sterke Nina Coolman wint het met 15-12 en dus 3-2.